Val d´Hérens, Wallis 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelreizen
individuele reizen
vanaf € 805,00
Reis PDF boek nu
In het hart van Wallis  
 
Het kanton Wallis is gelegen in het zuiden van Zwitserland en beslaat het overgrote deel van het Rhônedal met Sion als hoofdstad. De Val d’Herens is een van de lieflijkste valleien van het Zwitserse alpengebied. De vallei van Hérens (in het Duits: Eringertal) heeft haar naam te danken aan het vee: de kleine donkerbruine Eringerkoeien die zo uniek zijn voor het gebied. Het natuurpark ligt ingeklemd tussen Sion, het Grand Dixence stuwmeer, de toppen van de Dent Blanche en het kleine Vallon de Réchy.
 
In de plaatsjes waar u overnacht zoals Evolène en Les Haudères lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De boerenbevolking draagt nog de traditionele klederdracht en de huizen zijn gebouwd van hout. De oorspronkelijk voor landbouwdoeleinden bedoelde "Mazots en Raccards" vormen nu de pronkstukken van de dorpen boven de boomgrens.

U loopt in een door bergruggen en -toppen omringd dal met uitzichten tot de verre horizon. In de dalen liggen mooie dorpjes met boerderijen waar u de koeienbellen hoort rinkelen van de beesten die op de weiden grazen. U wandelt in vijf dagen van Thyon naar Nax; onderweg zult u uitgebreid kennismaken met de alpenfauna want een hert, een steenbok, een gems en een das of marmot zullen regelmatig uw pad kruisen.

Indrukwekkend in de Val des Dix is de stuw van Grande Dixence, de hoogste stuwdam (285 m) ter wereld. U ontvangt een retourticket om deze per Cable- car te bezoeken. Daar wordt op informatieborden en -zuilen uitleg gegeven over de natuur en de planten- en dierenwereld van de bergen. Kenmerkend voor het hooggebergte zijn de vele bergmeertjes; het liefste lijkt wel het Lac Bleu (die Blausee) dat met zijn kobaltblauwe kleur haar naam eer aan doet.

De wandeltocht gaat tot hoogtes van ca. 2000 meter en op de voorlaatste dag zelfs naar ruim 3000 meter. Via de hut van de Becs de Bosson brengt het bergpad u naar een ultiem rotsachtig en boomloos berglandschap. Vanaf het bergmeertje Lac de Louché zijn er grandioze uitzichten. Daarna volgt een daling van 1700 meter naar Nax (1300 meter).
De reis kan pas vanaf de tweede helft van juni gemaakt worden in verband met de gevallen sneeuw in de winter en het voorjaar.
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Sion (2000 m), aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Sion ca. 950 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze parkeren bij het starthotel (Thyon-Les Collons) of in Sion.
dag 2
Thyon-Les Collons (2095 m)- Dixence (2365 m) (ca. 16 km/5 uur). Eerst richting het stuwmeer van de Grande Dixence en verder via het indrukwekkende hoogveengebied van Esserles. In de verte ziet u steeds de met sneeuw bedekte toppen van de Val des Dix.
dag 3
Dixence (2365 m)-Arolla (2006 m) (ca. 16 km/5,5 uur) via La Barma langs het meer van Dix, omhoog richting Riedmatten-pass of Pas de Chèvre naar Arolla. Prachtig uitzicht over het Arolladal.
dag 4
Arolla (2006 m)-Les Haudères (1452 m) (ca. 14 km/5 uur). Mooie route naar de Blausee, prachtig gelegen in een dennenlandschap, door authentieke dorpjes als La Sage en Les Haudères. De route kan ingekort worden door met de postbus van Arolla naar Lac d’Arbey te reizen, een kleine vlakte boven Evolène met prachtig zicht op de Dent-Blanche.
dag 5
Les Haudères(1452 m)- Cabane des Becs de Bosson (2985 m) (ca. 13,5 km/5 uur). Over bergweiden, waar de bekende Eringerkoeien grazen, naar Pas de Lona, een dorpje op de grens van de Val d’Herens en de Val d’Anniviers. Omhoog naar de berghut met adembenemend uitzicht over de omgeving.
dag 6
Cabane des Becs de Bosson (2985 m)- Nax (1265 m) (ca. 13 km/4 uur). Afdaling richting Vallon de Réchy, een beschermd natuurgebied. De moerassige natuur wordt hier beheerst door onder andere adelaars en marmotten. Verder naar Nax met zijn vergezicht over het Rhonedal en indrukwekkende zonsondergang.
dag 7
Nax, per bus naar de geparkeerde auto in Sion of Thyon.

details

route: bergachtig met af en toe een pittige stijging en daling. Hoogteverschillen van 300 tot 1500 meter per dag (1 x 1700 meter omlaag). Per wandeldag wordt ca. 13-16 km afgelegd. 
 
accommodatie: sfeervolle 2- en 3-sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Eén overnachting in een berghut (Cabane des Becs de Bosson), u verblijft in meerpersoons slaapruimtes (zoals gebruikelijk in eenvoudige berghutten) met toilet voor algemeen gebruik. Naar de hut is geen bagagetransfer mogelijk, u draagt uw bagage voor één nacht zelf, de rest wordt naar het volgende hotel gebracht. De verzorging is op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en diner).
 
minimum aantal reizigers: 2
 
aankomst: dagelijks van 22 juni t/m 29 september
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
                  
 inclusief
* 5 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) en 1 overnachting in een berghut (meerpersoonskamer standaard). De verzorging is op basis van volpension
* bagagevervoer 
* gedetailleerde wandelkaart en Nederlandse routebeschrijving
* bustickets: Sion-Thyon (Theytaz) en Nax-Sion (car Postal).
* retourticket voor de Grand-Dixence kabelbaan
* plaatselijke toeristenbelasting
 
exclusief
* toeslag 1-persoonskamer € 125,- (niet mogelijk in de berghut, Cabane des Becs de Bosson)
* parkeerplaats in Sion
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering  
* reserveringskosten
 
Deze reis is minder geschikt voor kinderen tot 10 jaar.           
Kinderkorting: 10 t/m 11 jaar 40%, 12 t/m 15 jaar 20% korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers)
 
Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen. De kosten bedragen ca. € 10,- per nacht, ter plaatse te betalen.  
 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top