Val d´Anniviers 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelreizen
individuele reizen
vanaf € 875,00
Reis PDF boek nu

Het mooiste landschap van wallis

 
Een van de zonnigste en mooiste valleien in Wallis is de Val d’Anniviers met lieflijke charmante dorpjes met door de zon verweerde houten huizen. De vallei wordt omringd door indrukwekkende bergtoppen. Vierduizenders als de Dent Blanche, de Obergabelhorn en de iets verder gelegen Matterhorn vormen samen een massieve muur die men, vanwege de enorme gletsjers, de Keizerskroon noemt.
 
De goed gemarkeerde routes gaan via bossen en weiden door een alpiene bergwereld. Onderweg geniet u van eindeloze panorama’s op de weidse, vruchtbare Rhônevallei.
 
Startpunt van de reis is Sierre, gelegen op de rechteroever van de Rhône, wordt ook wel "Cité du Soleil" (letterlijk: stad van de zon) genoemd. In deze streek vindt u ook veel wijngaarden, een leuke extra tocht is het voetpad van de wijnbouw dat de twee locaties van het Walliser wijnmuseum met elkaar verbindt.
Een andere bijzondere plaats is het prachtig gelegen dorp Saint Luc (1655 m) met oude watermolens en een observatorium. Dit observatorium, gelegen op Tignousa, is gemakkelijk te bereiken met de Funiculaire (kabelbaan), die het hoogteverschil van 500 meter in enkele minuten overbrugt. Via de Tignousa (2186 m) volgt u de route door de alpenweiden met een schitterend uitzicht op de "Keizerskroon". Misschien ziet u onderweg nog marmotten, die talrijk zijn in deze streek.
 
In Grimentz (1570 m) ligt in diepe kelders de vermaarde "gletsjerwijn" (de "sherry"van Wallis) te rijpen in eiken vaten. Vercorin ligt in het beschermde natuurgebied van de Réchy-vallei; hier vindt u de meeste dieren die in deze bijzondere bergwereld leven.
 
Een aantal routes kan worden ingekort door gebruik te maken van de lijnbus (2 trajecten per persoon zijn inbegrepen) op de route Sierre-Les Pontis en Vercorin /Chalais/Chippis-Sierre. Ook ontvangt u een Anniviers Liberté Pass waarmee u gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer en skiliften.
 
Deze reis wordt uitgevoerd op basis van volpension.
 
 

van dag tot dag

dag 1
Sierre/Salgesch, aankomst per eigen vervoer. U kunt uw auto parkeren in de Plaine Bellevue car park, aan de achterzijde van het treinstation van Sierre. Mocht u vroeg arriveren dan is de wijnroute (ca. 6 km) een leuke inloopwandeling. Deze route verbindt de Wallizer wijngaarden en het wijnmuseum aan de Château de Villa in Sierre.
dag 2
Sierre-St.Luc (ca. 5 uur, 983 stijgen en 1505 dalen). Per bus (inclusief) naar Pontis/Fribougxe. Vervolgens wandelt u naar Sousillon en Chandolin. Vanaf hier zijn meerdere varianten mogelijk om naar St. Luc te lopen.
dag 3
St. Luc-Zinal (ca. 5 uur, 983 stijgen en 1505 dalen). Het is mogelijk om met de kabelbaan naar de Tignousa te gaan, van hieruit heeft u prachtig uitzicht, o.a. over de Matterhorn. Of over de Rouaz alpenweiden richting de Chiesso en vervolgens naar hotel Weisshorn. Verder richting Bella Lé en Barneuza alm naar Zinal.
dag 4
Zinal-Grimentz (ca. 5,5 uur, 1440 stijgen en 1524 dalen). We adviseren de kabelbaan tot Sorebois te gebruiken. Maar u kunt ook wandelend omhoog (ca. 2 uur). Vanaf Sorebois (2438m) over de almen naar de top. Vanaf de col de Sorebois prachtig uitzicht over de het meer van Moiry. Langs de Gougra naar Grimentz met zijn traditionele houten huizen.
dag 5
Grimentz-Vercorin (ca. 5 uur, 816 stijgen/1089 dalen). Bij het vertrekpunt van de gonde (1518 m) volgt u het pad van de telecabine (1719 m/ca. 25 min.) door alpenweiden naar "Le Chequet". Via een geurende lariksbos naar Orzival alpenweiden. Vanuit hier kunt u of via de Brinta en de Crêt de Midi naar Vercorin lopen (ca. 2,5 uur) of via Tracuit Alp en Sigeroulaz naar Vercorin (ca. 1,5 uur).
dag 6
Vercorin en omgeving Vallon de Réchy en Lac du Louché (ca. 4 of 7 uur). Op de laatste dag kunt u of een wandeling maken naar de Vallon de Réchy of de wijngaarden route die Sierre en Salgesch met elkaar verbindt.
dag 7
Per bus (inclusief) naar Sierre/Salgesch met aansluitend terugreis.

details

route: bergachtig met af en toe een pittige stijging en daling. Per wandeldag wordt ca. 5 uur gelopen. 
 

accommodatie: sfeervolle 2/3- sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en diner).

minimum aantal reizigers: 1
 
Aankomst dagelijks van 22 juni t/m 6 oktober
 
kinderkorting: 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (maximaal 1 kind bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers)
 
verlenging    
extra nacht volpension 2-pk toeslag 1-pk
alle plaatsen € 140,- € 24,-
 
inclusief
* 6 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) volpension (logies/ontbijt/lunchpakket en diner)
* bagagevervoer (1 stuks van 20 kg per persoon)
* zeer uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving met routekaarten en hoogteprofielen
* gemarkeerde route
* 2 bustrajecten per persoon (Sierre-Les Pontis/Vercorin-Sierre)
* Anniviers Liberté Pass (gratis openbaar vervoer, entrees en kortingen)
 
exclusief
* toeslag 1-persoonskamer € 180,-
* parkeerplaats
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering 
* reserveringskosten
 
 
 
 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top