Val d´Hérens, Wallis 7 dagen per trein

7 dagen
niveau
trein
wandelreizen
individuele reizen
vanaf € 1.038,00
Reis PDF boek nu

In het hart van Wallis  

 
Het kanton Wallis is gelegen in het zuiden van Zwitserland en beslaat het overgrote deel van het Rhônedal met Sion als hoofdstad. De Val d’Herens is een van de lieflijkste valleien van het Zwitserse alpengebied. De vallei (in het Duits: Eringertal) heeft haar naam te danken aan het vee: de kleine donkerbruine Eringerkoeien die zo uniek zijn voor het gebied. Het natuurpark ligt ingeklemd tussen Sion, het Grand Dixence stuwmeer, de toppen van de Dent Blanche en het kleine Vallon de Réchy.
 
In de plaatsjes waar u overnacht zoals Evolène en Les Haudères lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De boerenbevolking draagt nog de traditionele klederdracht en de huizen zijn gebouwd van hout. De oorspronkelijk voor landbouwdoeleinden bedoelde "Mazots en Raccards" vormen nu de pronkstukken van de dorpen boven de boomgrens.

U loopt in een door bergruggen en -toppen omringd dal met uitzichten tot de verre horizon. In de dalen liggen mooie dorpjes met boerderijen waar u de koeienbellen hoort rinkelen van de beesten die op de weiden grazen. U wandelt in vijf dagen van Thyon naar Nax; onderweg zult u uitgebreid kennismaken met de alpenfauna want een hert, een steenbok, een gems en een das of marmot zullen regelmatig uw pad kruisen.

Indrukwekkend in de Val des Dix is de stuw van Grande Dixence, de hoogste stuwdam (285 m) ter wereld. Daar wordt op informatieborden en -zuilen uitleg gegeven over de natuur en de planten- en dierenwereld van de bergen. Kenmerkend voor het hooggebergte zijn de vele bergmeertjes; het liefste lijkt wel Lac Bleu (Blausee) dat met zijn kobaltblauwe kleur haar naam eer aan doet.

De wandeltocht gaat tot hoogtes van ca. 2000 meter en op de voorlaatste dag zelfs naar ruim 3000 meter. Via de hut van de Becs de Bosson brengt het bergpad u naar een ultiem rotsachtig en boomloos berglandschap. Vanaf het bergmeertje Lac de Louché zijn er grandioze uitzichten. Daarna volgt een daling van 1700 meter naar Nax (1300 meter).
De reis kan pas vanaf de tweede helft van juni gemaakt worden in verband met de gevallen sneeuw in de winter en het voorjaar.
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Sion (2000 m), aankomst per trein (vertrek Amsterdam ca. 08.00 uur aankomst Sion ca. 17.35 uur).
dag 2
Sion-Dixence. Per bus naar Thyon, het startpunt van de wandeling van vandaag. Thyon-Les Collons (2095 m)- Dixence (2365 m) (ca. 16 km/5 uur). Eerst richting het stuwmeer van de Grande Dixence en verder via het indrukwekkende hoogveengebied van Esserles. In de verte ziet u steeds de met sneeuw bedekte toppen van de Val des Dix.
dag 3
Dixence (2365 m)-Arolla (2006 m) (ca. 16 km/5,5 uur) via La Barma langs het meer van Dix, omhoog richting Riedmatten-pass of Pas de Chèvre naar Arolla. Prachtig uitzicht over het Arolladal.
dag 4
Arolla (2006 m)-Les Hauderes (1452 m) (ca. 15 km/3 uur) via “La Gouille” naar Arbey en Evolène.
dag 5
Les Hauderes (1452 m)-Cabane des Becs de Bosson (2985 m) (ca. 13,5 km/5 uur) via Volovron over de Pas de Lona. Overnachting in berghut.
dag 6
Cabane des Becs de Bosson (2985 m)-Nax (1265 m) (ca. 13 km/4 uur) via het Lac de Louché en de Cou-pass terug naar het dal, of via de gemakkelijkere route van Lovegno en La Louère.
dag 7
Nax, per bus naar Sion (inclusief). Per trein terug naar Nederland (vertrek Sion ca. 12.25 uur aankomst amsterdam ca. 21.55 uur).

details

 

route: bergachtig met af en toe een pittige stijging en daling. Hoogteverschillen van 300 tot 1500 meter per dag (1 x 1700 meter omlaag). Per wandeldag wordt ca. 13-16 km afgelegd. 

 

accommodatie: sfeervolle 2- en 3-sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Eén overnachting in een berghut (Cabane des Becs de Bosson), u verblijft in meerpersoons slaapruimtes (zoals gebruikelijk in eenvoudige berghutten) met toilet voor algemeen gebruik. Naar de hut is geen bagagetransfer mogelijk, u draagt uw bagage voor één nacht zelf, de rest wordt naar het volgende hotel gebracht. De verzorging is op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en diner).

 

minimum aantal reizigers: 2

 

aankomst: dagelijks van 23 juni t/m 30 september

 

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl

 

verlenging per persoon    
extra nacht halfpension 2-pk             toeslag 1-pk
Sion/Thyon/Arolla  € 96,- € 19,-
Dixence/Evolene/Nax € 84,- € 19,-
Cabane des Becs de Bosson € 60,- -

                  
 inclusief

* treinticket van elk Nederlands of Belgische station - Sion v.v.

* 5 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) en 1 overnachting in een berghut (meerpersoonskamer standaard). De verzorging is op basis van volpension

* bagagevervoer 

* gedetailleerde wandelkaart en Nederlandse routebeschrijving

* bustickets: Sion-Thyon (Theytaz) en Nax-Sion (car Postal).

* retourticket voor de Grand-Dixence kabelbaan

* plaatselijke toeristenbelasting

 
exclusief

* toeslag 1-persoonskamer € 125,- (niet mogelijk in de berghut, Cabane des Becs de Bosson)

* parkeerplaats in Sion

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering  

* reserveringskosten

 

 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top