Sever Ceska 8 dagen

8 dagen
niveau
trein
wandelreizen
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 665,00
Reis PDF boek nu

Zvicina, Boheemse Paradijs en Reuzengebergte

TsjechiŽ is een perfect wandelland: vanwege de combinatie van natuur en boerenlandschap,†de matige hoogteverschillen en de uitstekende routemarkeringen. Kortom: niet te ver weg van de mensen, niet te zwaar en niet te moeilijk.
††
Uitvalsbasis voor deze afwisselende wandelweek is een gezellig familiehotel van Nederlandse eigenaren, een gebouw uit†1866 maar grotendeels gerenoveerd, bij het kleine dorp Bila Tremesna. De ligging is dicht bij de voet van de berg Zvicina, in het voorland van het Reuzengebergte,†waarnaar u op de dag na aankomst een inleidende wandeling maakt. De andere tochten die u maakt, zijn een gevarieerde mix van natuur en een beetje cultuur: het stadje Dvur Kralove bijvoorbeeld of een tocht naar de oudste stuwdam van TsjechiŽ, zo mooi ingebed in het heuvelachtige boslandschap, als een sprookjesbeeld van Anton Pieck.
In het Boheemse Paradijs, ook Cesky Raj genoemd, wandelt u letterlijk op, over en onder de grillige rotsformaties. Nergens anders in TsjechiŽ is het landschap zo uniek en onwerkelijk als daar. U maakt een wandeling van een dag naar Miletin, een prachtige tocht waarbij u een deel over de route van Erben, een beroemde Tsjechische schrijver,†loopt. De wandelingen gaan door heuvelachtig terrein met hoogteverschillen tot maximaal 500 meter; de reis is dus niet zwaar hoewel een flinke klim niet uit de weg wordt gegaan. Wandelen door natuur en langs cultuur, een perfecte kennismaking met TsjechiŽ.
Een toegewijde lokale (Duits- of Engelssprekende) gids die steeds meeloopt, maakt u deelgenoot van de spannende geheimen van het noorden van TsjechiŽ, in het Tsjechisch: Sever Ceska!
De reis naar†Zittau maakt u snel en comfortabel per ICE.

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch Station-Zittau (ca. 850 km) per dagtrein (vertrek Amsterdam ca. 07.00 uur (opstappen verder/later mogelijk in Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Hengelo), aankomst Zittau ca. 18.30 uur). Transfer naar Bila Tremesna (ca. 2 uur).

dag 2
Wandeling (ca. 10 km/4 uur) vanuit het hotel rondom de berg Zvicina.

dag 3
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) naar het dichtstbijzijnde stadje Dvur KrŠlovť, met een gezellig marktplein. Het plaatsje is bekend om haar dierentuin.

dag 4
Transfer naar het Boheemse Paradijs (Cesky Raj). Wandeling (ca. 15 km/5 uur) door het nationale natuurpark met grillige rotsformaties.

dag 5
Wandeling naar Kuks, met een prachtig historisch ziekenhuis en beeldentuin. Tocht door een bosrijke omgeving (ca. 20 km/5 uur), langs zandstenen beelden in het bos terug naar Kuks, waar u het treintje naar Bila Tremesna neemt en terugloopt naar het hotel.
dag 6
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) naar MiletŪn, het dorpje waar de bekende lokale ontbijtkoek ďmiletŪnskť modlidbiŤkyĒ wordt gemaakt.

dag 7
Wandeling (ca. 22 km/6 uur) naar de prachtige stuwdam "Les Kralovstivi (bos van het koninkrijk), de oudste van TsjechiŽ en sinds 2010 een Unesco-monument, ligging midden in het bos als een sprookjesplaatje van Anton Pieck.
dag 8
Transfer naar Zittau. Zittau-Elk Nederlands of Belgisch station per dagtrein (vertrek Zittau ca. 10.00 uur, aankomst Amsterdam ca. 21.00 uur (uitstappen verder/eerder mogelijk in Hengelo, Deventer, Apeldoorn, Amersfoort)).

details

Bij deze reis heeft u een gratis 1-persoonskamer!
route: wandelingen door heuvelachtig terrein met hoogteverschillen tot max. 500 m. Per wandeldag wordt ca. 15-20 km (1 keer ca. 10 km)†afgelegd.
kaart >klik hier <
groep: minimaal 6/maximaal 16 reizigers.

Hotel Pod Zvicinou

ligging: rustig in de bosrijke natuur, uitzicht op het Reuzengebergte, tussen 2 kleine dorpjes (w.o. Bila Tremesna) in, bij de berg Zvicina
faciliteiten: bar, restaurant, zwembad (buitenbad, bronbad), gratis wifi.
kamers: 1- en 2-persoonskamers met douche en toilet
maaltijden: ontbijt en diner in het hotel
extra: na een wandeltocht kunt u†heerlijk relaxen in de hot tub, infrarood sauna of gebruik maken van een welverdiende massage (alles tegen betaling) of in de zomer het buitenzwembad gebruiken.
inclusief
* Elk Nederlands of Belgisch†station-Zittau v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
* Zittau- Bila Tremesna v.v. per minibus
* 7 overnachtingen halfpension (ontbijt en diner inbegrepen)†in 1- of 2-persoons kamer met douche en toilet
* plaatselijk vervoer per trein of minibus
* lokale Engels-/Duitssprekende reisleider
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1- persoonskamer Ä 0,-†(GRATIS†!)
* eventuele entrees†
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

†Reisinfo algemeen groepsreizen†lees meer†

overige kenmerken

boek nu
To Top