Krkonose 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelreizen
individuele reizen
vanaf € 271,00
Reis PDF boek nu
Het voorland van het Reuzengebergte
Het populaire TsjechiŽ (Ceska Republika)†is als reisbestemming veelzijdig en verrassend. Het land heeft in alle jaargetijden een prachtige natuur, maar is zonder twijfel het mooist in het voorjaar en de zomer: dan is het voorland van het Reuzengebergte (Krkonose op zijn Tsjechisch)†het groenst....

TsjechiŽ wordt aan alle kanten omsloten door middelgebergten: Sumava, Ertsgebergte, Sudeten en†Krkonose. Dat laatste, op de grens met Polen, is qua landschap het spectaculairst, met toppen van 1000 tot 1200 meter hoogte.

Onbekend maakt onbemind - niet iedereen zal het weten maar TsjechiŽ is ťťn van de beste wandellanden ter wereld met fraaie uitgezette routes en uitmuntende markeringen. TsjechiŽ is landelijk en bosrijk, en daardoor stil en hier en daar verlaten, hoewel u er niet snel zult verdwalen. De wandelingen komen door dorpen en gehuchten, soms nauwelijks groter dan een paar boerenhoeves.
Het voorland van het reuzengebergte, dat ook Podkrkonose heet, kent†aardige hoogteverschillen van enkele honderden meters. Wandelen door het gebied is daarnaast relaxt omdat het gastvrije hotel de hele dag uw uitvalsbasis is†en de Nederlandse routebeschrijvingen, voorzien van kaartjes, gedetailleerd en helder is.††

van dag tot dag

dag 1
Hotel Pod Zvicinou, aankomst per eigen vervoer. Eventueel ontvangst van laatste informatie.

dag 2
Wandeling (ca. 10 km/3,5 uur) rondom de berg Zvicina (671 m.)
dag 3
Rondwandeling (ca. 20 km/6 uur) Dvur KrŠlovť en terug met een bezoek aan de oudste stuwdam van TsjechiŽ, een sprookje als van Anton Pieck midden in het bos.
dag 4
Een Transfer naar het plaatsje Pecka, een toeristenplaatsje in het zomerseizoen, via een mooie wandeling door het Cervene zeme (rode grond) landschap wandelt u via het hoogste punt van de regio terug naar het hotel.
dag 5
U wandelt naar het station van Bila Tremesna, waar u de trein neemt naar het stadje Hradec KrŠlovť. Hier maakt u een stadswandeling en wandelt u aan het eind van de middag weer terug. Van de hoteleigenaar krijgt u alle treininformatie en een stadswandeling mee.
dag 6
Met eigen vervoer gaat u naar het Reuzengebergte waar een pittige wandeltocht (ca. 20 km/7 uur) naar het hoogste punt van TsjechiŽ "de Snezka" het doel is.
dag 7
Rondwandeling (ca. 15 km/4,5 uur) Miletin, het dorpje waar de regionale bekende Miletinske, dit lijkt op Nederlandse ontbijtkoek gevuld met jam, wordt gemaakt.
dag 8
Vertrek per eigen vervoer.

details

route: glooiend tot heuvelachtig, hoogteverschillen van 100 tot 250 m per dag, afwisselend over plateaus en door dalen. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 16 km afgelegd.†
Hotel Pod Zvicinou
ligging:†rustig in de bosrijke natuur, uitzicht op het Reuzengebergte, tussen 2 kleine dorpjes (w.o. Bila Tremesna) in, bij de berg Zvicina
faciliteiten:†bar, restaurant, zwembad (buitenbad, bronbad), gratis wifi.
kamers:†1- en 2-persoonskamers met douche en toilet
maaltijden:†ontbijt en diner in het hotel
extra:†na een wandeltocht kunt u†heerlijk relaxen in de hot tub, infrarood sauna of gebruik maken van een welverdiende massage (alles tegen betaling) of in de zomer het buitenzwembad gebruiken.
minimum aantal reizigers: 2.
vertrek: dagelijks van†1 april t/m 31 oktober
inclusief:
* 7 overnachtingen in hotel Pod Zvicinou†(kamers met†douche en toilet) halfpension
* Nederlandstalige gedetailleerde†routebeschrijving en wandelkaart
* gratis parkeerplaats
exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer Ä 101,-
* overige maaltijden (overdag onderweg)
* treinkaartje†Mostek-Hradec v.v.†Kralovť†ca. Ä 6,- (ter plaatse te betalen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top