Fietsvakantie Moldau Radweg 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 739,00
Reis PDF boek nu

Fietsreis van het Lipnomeer langs de Moldau naar Praag†


De 440 km lange†Moldau Radweg†loopt van het Boheemse Woud (Sumava) door TsjechiŽ en mond uit in de Elbe bij Melnik ten noorden van Praag.†De hoogteverschillen zijn gering en onderweg is er veel te zien. Eťn van de mooiste trajecten van de Moldau Radweg is het deel Lipnomeer-Praag. Tijdens deze fietsvakantie†fietst u†over vlakke routes langs de Moldau (Vlatava in het Tsjechisch). U passeert mooie steden als Cesky Krumlov, Cesky Budojovice, Pisek, Orlik en Praag.

Moldau Radweg
De fietsroutes lopen soms direct langs†het water, dan weer wat verder van de steeds breder wordende rivier,†De route eindigt in het Praag de hoofdstad van TsjechiŽ. Bezienswaardig zijn†ondermeer de vele torens, pleintjes, bruggen, kronkelige steegjes, de Karelsbrug - druk bevolkt door allerlei kunstenaars -, de indrukwekkende Prager burcht Hradcin en de pittoreske Mala Strana maken de binnenstad van Praag tot een waar openluchtmuseum. Breng ook een bezoek aan het Joodse Kerkhof, slenter door het Gouden Straatje en bewonder het uurwerk van de beroemde Orloj.
Verlenging is mogelijk in Praag, zowel voor aanvang†als na afloop van de reis.

van dag tot dag

dag 1
Praag, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Praag ca. 860 km). Reizigers kunnen de auto parkeren in Praag (kosten ca. Ä 14,- per dag).
dag 2
Praag-Aigen, in de loop van de ochtend per bus van Praag naar Aigen in Oostenrijk vlak bij het Lipnomeer.
dag 3
Aigen-Cesky Krumlov (ca. 70 km/5 uur). Route langs de Moldau. Na 3 km passeert u de Oostenrijks-Tsjechische grens en ziet u de eerste contouren van het Lipnomeer een stuwmeer dat in de jaren í50 in de Moldau is geconstueerd. Tot Vissy Brod volgt u de Moldau daarna verlaat u de rivier en rijdt naar het schilderachtige UNESCO stadje Cesky Krumlov. In Cesky Krumlov zijn de waterwerken groots en zorgvuldig onderhouden. Het kasteel van Cesky Krumlov is geheel gerestaureerd en tot toeristische trekpleister gemaakt.
dag 4
Cesky Krumlov-Cesky Budojovice (ca. 40 km/5 uur). Door het heuvelachtige dal van de Moldau naar Cesky Budojovice, beroemd door de Budweiser bierfabriek. Tijd voor een echte pils!
dag 5
Cesky Budojovice-Pisek (ca. 70 km/5,5 uur). Langs de steeds bredere Moldau naar het noorden, naar kasteel Hluboka. Vervolgens via Tyn naar Pisek.

dag 6
Pisek-Orlik (ca. 60 km/4 uur). Door een glooiend landschap naar Zvikov. Daar begint het stuwmeer van Orlik.
dag 7
Orlik-Praag (ca. 60 km/4 uur) Via Krasna Hora naar Slapy. In Stechovice gaat u aan boord van een schip naar het centrum van Praag.
dag 8
Praag, verlenging of vertrek per eigen vervoer.

details

route: grotendeels over verharde fietspaden en rustige wegen, soms over veldwegen en onverharde fietspaden langs de Moldau (Vlatava).
 
minimum aantal reizigers: 1
 
aankomst: iedere zondag van 28 april t/m 29 september
 
accommodatie: uitstekende centraal gelegen (3/4- sterren) hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt of halfpension (5x) in alle hotels behalve Praag.
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 088-633 20 60 of per mail info@aktivatours.nl.
 
verlenging            2-persoonskamer toeslag 1-persoonskamer
Praag € 79,- € 79,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt
 
inclusief:
* 7 overnachtingen in hotels 3- en 4 sterren (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* transfer per bus Praag-Aigen incl. eigen fiets
* transfer per schip Stechovice-Praag (voor 19 mei en na 15 september per bus)
* gedetailleerde fietskaart met goede markering en routebeschrijving
 
exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer € 300,-
* halfpension (5x) € 92,- (in Praag geen diner)
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen € 75,-
* elektrische fiets € 169,-
* parkeerkosten in Praag ca. € 14,- per dag in een parkeergarage. 
* toeristenbelasting ca. € 1,75 per nacht
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen
 

overige kenmerken

boek nu
To Top