Andalusië, Cadiz en Sevilla 8 dagen singlereis

8 dagen
niveau 2
vliegtuig
wandelreizen
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 1.129,00
Reis PDF boek nu

Land van stranden, kliffen en zonlicht

 

Costa de la Luz

Costa de la Luz betekent letterlijk: Kust van het Licht, en met meer dan 3000 zonneuren per jaar doet die landstreek aan de zee zijn naam eer aan! De kust en het achterland kunnen Spanje niet beter typeren: een een zee met stranden en klippen, een fraaie subtropische natuur, een lang en roerig verleden, en bewoners met een optimistische levensstijl. Dat alles in combinatie met - in het voor- en najaar - aangename temperaturen, lekker eten en drinken zoals de "jerez" en een uiterst sympathiek lokaal prijspeil...

 

Het zuidwesten van Andalucia, grenzend aan de Atlantische kust, is relatief vlak. Wel is er plaatselijk een kliffenkust en rijzen hier en daar heuvels markant op uit het laagland, om zo, althans vroeger, beschermd te kunnen wonen. 

 

De uitvalsbasis van deze reis is het historische vissersstadje Conil de la Frontera, globaal halverwege Cadiz en Girbraltar gelegen. De vier verschillende wandeldagen, steeds begeleid door een meelopende reisgids, zijn alle anders van karakter. Het landschap is een bonte mix van zee, stranden, rivieren, heuvels en landbouw. Met op steeds enige afstand van elkaar de typische dorpjes met vele witte huisjes. 

 

Twee dagen staan in het teken van cultuur: de havenpolaats Cádiz in combinatie met Jerez de la Frontera, en de regiohoofdstad Sevilla. Cádiz is de oudste stad van Spanje met een imposante kathedraal, stoere stadsmuren en een levendige oude volkswijk die Barrio del Pópulo heet. Sevilla is het kloppende hart van Andalusië met als highlights de schitterende kathedraal met haar klokkentoren La Giralda, met vanaf de top een verbluffend uitzicht over de stad. Een ander hoogtepunt is de indrukwekkende Alcázar, het oude koninklijke paleis - indrukwekkend door de mix van Moorse en Christelijke bouwstijlen.

 

De Costa de la Luz is de streek van de sherry - en elders mag dat typische Spaanse wijntje niet zo genoemd worden. Een "jerez", dry dan wel medium, staat er tot in het kleinste barretje gekoeld klaar in de ijskast.

  

 

 

 

 
 
 

 

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Sevilla per Transavia.com. Transfer naar het hotel in Conil de la Frontera.
dag 2
Wandeling Conil de la Frontera-El Palmar (ca. 15 km/4 uur). De reis begint in de ochtend met een mooie route vanuit het hotel langs de stranden. Onderweg bezoekt u Conil de la Frontera, met huizen en andere gebouwen in Arabische stijl, aan smalle straatjes, binnenplaatsjes en pleinen. U steekt de brakke (zoetzoute) rivier over en ziet de oude wachttoren van de vestingplaats: de Torre de Castilnovo. Einddoel is El Palmar, vanwege de hoge golven populair bij surfers. Picknick onderweg van de zee naar Conil de la Frontera.

dag 3
Wandeling Breña-Barbate (ca. 15 km/4 uur) in het Parque Naturel de la Brena y Marismas del Barbate. Vanaf het bezoekerscentrum start de wandeling door het natuurpark La Breña, afwisselend door pijnbomenbos en brakwatermoerassen (marismas). Via de vuurtoren van Trafalgar, op het strand van Caños de Meca, gaat u naar Vejer de la Frontera, een typisch en sfeervol wit dorpje, één van de mooiste van Spanje.
dag 4
Bezoek (per bus) aan Cádiz en Jerez de la Frontera. Eerst naar Cádiz, een van de oudste steden van Spanje, vertrekplaats van Columbus naar West-Indië. U maakt een wandeling door de oude stad met haar traditionele sfeer en mooie gebouwen. Daarna naar Jerez de la Frontera, een prachtig stadje beroemd om haar sherry en de vele bodega’s waar die geschonken wordt. U brengt uiteraard een bezoekje aan een van de bodega’s.
dag 5
Guadalmesí en Bolonia. Na een prachtige rit langs Gibraltar start de wandeling. Via een licht stijgend pad loopt u de bergen in. Na een uur wandelen gaat de route verder langs een beekje met kurkeiken, hoogvarens en een onvergetelijk dal! In totaal zal deze prachtige wandeling vier uur duren. Daarna met de bus richting Bolonia,één van de mooiste zandstranden met de hoogste duin van Spanje. Hier kunt u Romeinse opgravingen bezoeken. Picknick op het strand.
dag 6
Bezoek (per bus) aan Sevilla. Een van de boeiendste steden van Spanje. Wandeling met stadsgids door de stad met bezoek aan de belangrijkste highlights: de Plaza de España, de Alcazar met de Giralda, het Maria Luisa Park en de wijk Santa Cruz met zijn smalle straatjes. Op elke hoek zijn tapasbarretjes te vinden. Het spreekwoord luidt: “Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”, dat betekent: “Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist.”
dag 7
Wandeling Conil-Cabo de Roche (ca. 16 km/4 uur). U gaat al vroeg op pad naar de vissershaven van Conil, waar u een visveiling bezoekt. Onderweg passeert u de baaien van El Puntalejo en El Aceite, met fossielen van vissen en schelpdieren van miljoenen jaren oud, en tussen de uitgeholde rotsen van de kliffen zelfs skeletresten van walvissen. Lopend tussen baaien en kliffen kunt u in de verte vele watervogels boven de zee zien vliegen, een prachtig gezicht. Verder naar Cabo de Roche en door een schilderachtige omgeving met pijnbomen en kleine plattelandshuisjes terug.
dag 8
Transfer naar de luchthaven. Sevilla-Amsterdam per Transavia.com.

details

route: vlak langs de kuststrook, licht heuvelachtig in het binnenland. Per wandeldag wordt ca. 13-16 km afgelegd, in 3-5 uur. 

 

accommodatie:

Hotel Garbi Costa Luz****

ligging: op een klif met prachtige uitzichten over de zee. Het strand Fuente del Gallo is op 200 meter gelegen en het centrum van Conil de la Frontera op ca. 2 km afstand.

faciliteiten: 24-uurs receptie, lift, bar, restaurant, 2 buitenzwembaden, entertainmentprogramma en wifi.

kamers: 2-pers. kamers, balkon, satelliet-tv, telefoon, kluisje, koelkast, airconditioning en badkamer met douche/bad, toilet en föhn.

maaltijden: ontbijt, (picknick)lunch en diner incl. water en wijn

 

groep: minimaal 12/maximaal 25 reizigers.

 

inclusief

* Amsterdam-Sevilla v.v. per Transavia.com

* transfers luchthaven- hotel v.v.

* 7 overnachtingen in een 1-pers.kamer (volpension, water en wijn tijdens het diner)

* plaatselijke meelopende lokale reisleiding (Nederlands sprekend)

* lokale transfers naar de wandelingen v.v.

* excursie naar Cádiz en Jerez de la Frontera met bezoek aan bodega Real Tesoro

* excursie naar Sevilla met stadswandeling met stadsgids

* flamenco-avond

 

exclusief

* in te checken bagage € 14,- per stuk (20 kg) per enkele reis

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering 

* reserveringskosten

 

overige kenmerken

boek nu
To Top