Mallorca 8 dagen per vliegtuig

8 dagen
niveau
vliegtuig
fietsreizen
individuele reizen
vanaf € 824,00
Reis PDF boek nu

Fietsen op Mallorca

 

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen (Islas Balearas). De hoofdstad is Palma de Mallorca. De Balearen hebben hun naam gekregen van de baliarides (Grieks voor slingeren), de Mallorcaanse steenslingeraars, die op het strijdtoneel van de klassieke Oudheid als huursoldaten werkzaam waren. Volgens een andere versie zouden het dan weer de Romeinen zijn, die de naam aan het eiland gegeven hebben. Deze zou ook afgeleid zijn van "Maior", wat "grotere" betekent, of het grootste eiland van de Balearen.

 

De Balearen bestaan uit vier grote (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) en elf kleinere eilandjes. De pracht van Mallorca komt als een verrassing voor vele bezoekers. Er zijn groene vruchtbare vlaktes en zachtglooiend heuvelland naast rustig gelegen stranden. Achter de kustlijn fietst u door dennenbossen en pittoreske dorpen. Een labyrint van bloemrijke, gestapelde stenen muurtjes brengt u naar typische Mallorcaanse windmolens en velden met een overdaad aan citrus-, vijgen- en abrikozenbomen. Maak eens een uitstapje naar één van de mooie stadjes die het binnenland van Mallorca rijk is of bezoek een van de prachtig gelegen kloosters: u komt er in aanraking met de geschiedenis en cultuur die door de eeuwen heen zijn overgeleverd door Romeinse, Moorse en Castilliaanse voorouders.

 

Uw rondreis begint in Playa de Palma waarvan de naam laat vermoeden hoe het er uitziet: fijne zandstranden en wuivende palmbomen. Langs de Middellandse Zee fietst u over veilige asfaltweggetjes langs rustieke baaitjes naar de zoutpannen van Ses Salinas en naar het havenstadje Colonia San Jordi. De bewoners van de Balearen komt u tegen op de markten, de finca’s(plattelandshuisjes) en in de winkeltjes. In de zonovergoten valleien herkent u Arabische invloeden en ziet u dat Mallorca zijn authenticiteit weet te behouden ondanks het toerisme.


Vanuit Puerto Christo fietst u naar de schilderachtige baaien rond Puerto de Alcudia. Een volgende tocht gaat weer landinwaarts langs olijf- en amandelbomen, terwijl u geniet van het uitzicht op de bergen van Tramuntana. Tijdens deze fietsreis hoeft u slechts tweemaal een hoogteverschil van 150 meter te overwinnen. Tijdens de laatste rondrit brengt u een bezoek aan de hoofdstad met zijn kathedraal en gezellige smalle straatjes.

 

Deze reis is ook beschikbaar per eigen vervoer

 

 

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam/Eindhoven/Rotterdam-Palma de Mallorco per vliegtuig (Transavia.com).
dag 2
Playa de Palma-Colonia San Jordi (ca. 61 km/6 uur km). Over de zeedijk via Llucmajor, met zijn 17e eeuwse Franciscaner Conventual de Sant Bonaventura en Campos naar Salines met zijn zoutmeren en grote vogelpopulatie. Verder naar Colonia San Jordi.
dag 3
Colonia San Jordi-Puerto Christo (ca. 55 km/5,5 uur). Na een bezoek aan de botanische tuinen van Ses Salines fietst u via de wijnstreek Felatnix en het dorpje Son Macia naar het typisch Spaanse havendorpje Porto Cristo. Van hieruit kunt u een bezoek brengen aan de grotten van Drach.
dag 4
rondrit Puerto Christo (ca. 34 km/3 uur) naar Son Servera met zijn mooie maar onvoltooide kerk. Via Cala Bona naar Cala Millor met zijn prachtige stranden.
dag 5
Puerto Christo-Ca’n Picafort (ca. 62 km/6 uur). Mooie tocht door de vallei naar Manacor, met zijn oude stadsmuur uit de 15e eeuw, en Petra met zijn labyrinth van smalle straatjes en het klooster Sant Bernat naar het vroegere vissersdorpje Ca’n Picafort.
dag 6
Ca’n Picafort-Playa de Palma (ca. 69 km/7 uur). Via het Parc Natural de S’Albufera en Inka en Sencelles naar Algaida met zijn gotische kerk Sant Pere i Sant Pau.
dag 7
Rondrit Playa de Palma (ca. 41 km/4 uur). Langs de kust naar Palma de Mallorca, hoofdstad van Mallorca, met zijn vele bezienswaardigheden: de prachtige kathedraal, het Almudaine, een voormalig Arabisch paleis in Moorse stijl en het Castillo Bellver.
dag 8
Playa de Mallorca-Amsterdam /Eindhoven/Rotterdam per vliegtuig (Transavia.com).
Bovenstaand reisschema is bij aankomst op zaterdag. Bij aankomst op vrijdag start de reis met de rondrit Playa de Palma.

details

route: vlak met slechts 2 x een hoogteverschil van 150 meter (dag 4 en 5). Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 55 km afgelegd in ca. 5 uur.
 
accomodatie: 
Het verblijf is in uitstekende ***(Playa de Palma) en ****  (overige plaatsen) hotels met zwembad. Uw kamer beschikt over airco een bad/douche en toilet. Het verblijf is op basis van halfpension (logies/ontbijt en dinerbuffet).
 
 
Aankomst is mogelijk op vrijdag en zaterdag van 23 maart t/m 23 juni en van 7 september t/m 20 oktober.
 
minimum aantal reizigers: 1
 
extra nacht Playa de Palma, halfpension 2-pk       toeslag1-pk
23 maart t/m 12 mei en 12 t/m 20 oktober € 70,- € 25,-
18 mei t/m 9 juni € 85,- € 25,-
15 juni t/m 23 juni en 7 september t/m 6 oktober € 95,- € 25,-

inclusief 
* vliegreis Amsterdam/Eindhoven/Rotterdam-Playa de Mallorca v.v. per Transavia.com incl. luchthavenbelasting. Uw keuze kunt u vermelden bij opmerkingen op het boekingsscherm.
* verblijf in een 2-persoonskamer met airco, douche/toilet op basis van logies/ontbijt en dinerbuffet
* Nederlandstalige routebeschrijving
* kaartmateriaal
* roadbookdrager
* bagagetransport van hotel naar hotel

exclusief  
* transfer luchthaven-hotel per taxi ca. € 15,- per rit (ter plaatse te regelen en te betalen)
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 155,-
* korting 3-persoonskamer 10%
* in te checken bagage € 15,- per stuk per enkele reis
* huurfiets 21 versnellingen € 75,- incl. fietstas
* fietshuur elektrische fiets € 135,- incl. fietstas 
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering 
* reserveringskosten
 

 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top