CataloniŽ MediterrŠneo 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsreizen
individuele reizen
vanaf € 625,00
Reis PDF boek nu

Over de Spaanse vias verdes

CataloniŽ ligt in het noordoosten van Spanje en is met zijn prachtige natuur en rijke cultuur een fantastisch reisdoel.†De natuur is overweldigend, in de groene dalen aan de zuidkant†van de†PyreneeŽn en langs de azuurblauwe Middellandse Zee.

U fietst bijna uitsluitend over zogenaamde†vias verdes, letterlijk:†groene wegen. Het zijn†brede autovrije fietspaden, vaak aangelegd op oude spoortracťs nadat lokale en onrendabele treinverbindingen vervielen. Het grote voordeel is†een slechts gering en geleidelijk stijgings- (en†dalings-!)†percentage. U fietst eigenlijk bijna vlak met om u heen heuvellandschap als fraai dťcor. De paden†zijn meestal†niet geasfalteerd maar hebben vaak†een toplaag van verhard zand.

De reis begint in Olot, aan de voet†van het Garrotxa Nationaal Park†met zijn dode vulkanen en kratermeren. Over een voormalig†spoortracť,†omgetoverd tot een†mooi†fietspad,†daalt u†langzaam af naar de provinciehoofdstad Girona. Het is een stad†met†een boeiende geschiedenis en vele historische bezienswaardigheden: op de eerste plaats de Kathedraal, maar ook bijvoorbeeld†El Call,†de oude joodse wijk,†een van de†grootste en mooiste van Europa,†die herinnert aan de†12e eeuwse Joodse gemeenschap.†De tocht gaat verder over een vlakke route tot dicht bij de Middellandse†Zee. In†La Fosca aan de kust is het betrekkelijk†rustig†en†de stranden†nodigen er uit†om te zonnen en te†zwemmen.†De route langs de zee gaat verder via pittoreske vissersdorpen zoals Begur en Pals.†Begur was eeuwen geleden†een strategische vesting, hoog op de†rotsen, een bastion tegen de aanvallen†van de Saracenen en de Vikingen. Vanuit Torroella de MontgrŪ maakt u een rondrit†naar het vogelrijke natuurpark La†EmpordŠ en líEstartit. Tenslotte fietst†u terug†naar Girona,†een waardige afsluiter van deze†boeiende fietsreis door de fraaie Catalaanse natuur.


van dag tot dag

dag 1
Aankomst Olot. De auto kan gratis geparkeerd worden bij het hotel.
dag 2
Olot-Girona (ca. 61 km/5 uur). Olot ligt aan de voet van het Garrotxa Nationaal Park met kratermeren, versteende lavastromen en uitgedoofde vulkanen. Over een oud spoorwegtracť, omgetoverd tot een prima onverhard fietspad, daalt u langzaam af naar Girona. De Riu Onyar-rivier met aan de oevers fraai gekleurde huizen, de Ramblas en de joodse wijk zijn enkele bekende bezienswaardigheden. Tip: pik in de avond een terrasje op het sfeervolle plein Plaza de la Independencia.
dag 3
Girona-La Fosca (ca. 52 km/4,5 uur). Route richting de Middellandse Zee. Langs de rivier de Onyar fietst u door een mediterraan landschap van kurkeiken en hoge grassen. La Fosca behoort tot de knusse badplaats Palamos. De rest van de dag kunt u genieten van het strand.
dag 4
La Fosca-Torroella (ca. 56 km/5 uur). U vervolgt de reis door pittoreske vissersdorpen. Onderweg passeert u het middeleeuwse dorpje Pals en wat verder Begur, met oude straatjes, torens en een kasteelruÔne.
dag 5
Rondrit Torroella (ca. 35 km/3 uur). Vandaag viert de natuur hoogtij tijdens een fietstocht door het natuurpark Aiguamolls de LíEmpordŠ. Het park beslaat een gebied van bijna 5000 ha en is een van de grootste moerasgebieden van CataloniŽ. Het is een stopplaats voor vele trekvogels zoals ooievaars, lepelaars en zelfs zeearenden.
dag 6
Rondrit Torroella (ca. 49 km/5 uur) o.a. naar líEstartit. In de loop der jaren groeide dit vissersdorp uit tot een gezellige badplaats. Het bruisende centrum van líEstartit vindt u in het oude stadsgedeelte, achter de jachthaven. Nog geen zeemijl uit de kust van líEstartit liggen de Medes eilanden: een groepje van zeven eilanden die gezamenlijk een zeereservaat vormen. De onderwaterwereld is hier spectaculair, goed te ontdekken tijdens een boottocht per glasbodemboot.
dag 7
Torroella-Girona (ca. 39 km/3,5 uur). Door een prachtig stukje natuur door het Catalaanse binnenland maakt u tenslotte de lus terug naar Girona.
dag 8
Vertrek Girona. Indien uw auto geparkeerd staat in Olot kunt u vanaf het station met een directe bus van Girona naar Olot reizen.

details

route: vlak over (deels) onverharde (fiets)paden: zogenaamde via verdes (voormalige spoorwegtracťs).†Per fietsdag wordt tussen†35 en 60 km afgelegd.†
accomodatie:†
Het verblijf is†in†uitstekende ***hotels.†Uw kamer beschikt†over airco en een bad/douche en toilet. De hotels in La Fosca en Torroella hebben een†zwembad (door hotelgasten vrij te gebruiken).†In Olot ligt naast het hotel een openbaar zwembad. Het verblijf is op basis van halfpension (logies/ontbijt en 5 x diner). In Girona verblijft u op basis van logies met ontbijt, in de directe omgeving zijn zeer veel leuke restaurantjes/tapasbars. Hotellijst
††
Aankomst is mogelijk†op zondag van 5 maart t/m 29 oktober.†Aankomst op maandag t/m zaterdag is mogelijk tegen een toeslag van Ä 65,-.†
††
minimum aantal reizigers: 1

inclusief
* verblijf in een 2-persoonskamer met airco, bad/douche†en toilet†op basis van halfpension (logies/ontbijt en 5 x diner)
* toeristenbelasting
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* Nederlandstalige routebeschrijving
* kaartmateriaal
* roadbookdrager

exclusief
* heen- en terugreis
* toeslag 1-persoonskamer Ä 115,- (niet mogelijk in augustus)
* korting 3-persoonskamer 10%
* huurfiets 21 versnellingen Ä 70,- (incl. fietstas en helm)
* fietshuur elektrische fiets Ä 130,- (incl. fietstas en helm)
* trein Flaca-Girona Ä 3,-†(dag 7)
* toeslag bij aankomst op maandag t/m zaterdag Ä 65,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten†

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top