RoemeniŽ 10 dagen singlereis

10 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 1.175,00
Reis PDF boek nu

Wandelen door de Maramures

Wandelen in TranssylvaniŽ in het noorden van RoemeniŽ is genieten van een rijke natuur en†cultuur... RoemeniŽ is een uniek en vrijwel onbekend stukje Europa, een land dat u in vele opzichten zal verrassen!

Tijdens†de reis zult u genieten†van de pure natuur van de noordelijke Transsylvanische provincie Maramures, en†ook†van†het eenvoudige leven dat daar nu eenmaal bij past. Met boeren die op traditionele wijze het land†bewerken, en zich verplaatsen met paard-en-wagen. Met†herders die met hun kudden schapen door de streek ronddwalen. Met historische dorpjes†met†een bijzondere huizenbouw, waar de bewoners oude ambachten beoefenen.†En dat alles met de†ongekende†gastvrijheid van het Roemeense platteland.†

De Maramures is een prachtig gebied in de regio TranssylvaniŽ, een streek die†altijd een beetje anders was†dan de rest van RoemeniŽ. Al tijdens de Romeinse overheersing†werd de Maramures ongemoeid gelaten. In latere tijd lag de streek geÔsoleerd ten opzichte van het economische centrum van het land. De Maramures is authentiek†en heeft een specifiek†cultureel erfgoed,†o.a. de unieke dorpsarchitectuur van houten kerken en huizen. De bevolking bestaat uit een bonte en boeiende mix van Roemenen, Hongaren, Saksen en Zigeuners.†

In het heuvellandschap van de†Maramures domineert de kleinschalige†landbouw, er†worden maar†weinig†machines gebruikt.†Het merendeel van het werk op het land wordt nog met man- en paardenkracht gedaan. Op de weggetjes rijden†karren en wagens in alle soorten en maten,†getrokken door paarden, ezels en ossen.†Niet alleen de natuur maar ook de lokale gebruiken†zijn nog heel oorspronkelijk!

Het lokale†klimaat zorgt†voor een in die regio unieke,†weelderige natuur.†Gedurende de lente en de zomer zorgt†de enorme variŽteit aan kruiden en bloemen voor een†afwisselende palet van kleuren en geuren.

In de Maramures zijn vele tradities nog springlevend en de bevolking is hier met recht trots op. Vele mensen dragen traditionele kledij. Lokale muzikanten maken ritmische†muziek en het volksdansen is er wereldvermaard.†Elk jaar†zijn er†folkloristische festivals†die de bevolking uit de verschillende delen van de Maramures bij elkaar brengt. Al met al een bijzondere streek om te bezoeken, en niet eens alleen om te wandelen!

Roemenie

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Cluj Napoca per vliegtuig (Lufthansa). Transfer naar het hotel in Cluj.

dag 2
Transfer per minibus naar de Maramures. Onderweg een wandeling van ca. 2 uur in het natuurreservaat Fosilifera Chiuzbaia-Muntii Ignis. U bezoekt de oude Danila molen waar wol gekaard wordt en de primitieve houten whirlpool uit 1850 in Sacel.
dag 3
Rondwandeling (ca. 15 km/3 uur, 280 meter klimmen, 280 meter dalen) in de omgeving van Mara door glooiende heuvels en verder over de hoogste piek in deze streek.

dag 4
Wandeling (ca. 16 km/3 uur, 325 meter klimmen, 340 meter dalen) naar het plaatsje Ocna Sugatag. De tocht brengt u naar het zogenaamde Roosterís Crest met prachtige vergezichten onderweg. ís Avonds diner met traditionele muziek.
dag 5
Vandaag bezoekt u met de minibus het zogenoemde ďvrolijke kerkhofĒ in Sapanta: een unieke en kleurrijke begraafplaats! Na het bezoek rijdt u naar het plaatsje Barsana waar u ťťn van de oudste kloosters van de Maramures bezoekt. Een prachtig complex in de traditionele stijl van hout gebouwd. De kerk van het complex is 57 m hoog. U maakt daarna een mooie wandeling (ca. 14 km/3 uur, 230 meter klimmen, 200 meter dalen) en aan het eindpunt wordt u opgehaald met paard en wagen en naar het plaatsje Glod gebracht waar u overnacht in een gastenhuis.
dag 6
Wandeling (ca. 17 km/4 uur, 280 meter klimmen en 260 meter dalen) tussen akkers en hooiland door, naar de Saksen vallei. Hier bezoekt u het dorp Poinile Izei waar u een bijzonder kerkje aantreft dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Het kerkje is vooral bekend om haar frescoīs waarbij allegorische taferelen de zondaars moeten afschrikken.
dag 7
Een mooie wandeling (ca. 16 km/4 uur,420 meter klimmen, 37 meter dalen) brengt u naar de dorpen Leud, Botiza en Borsa.
dag 8
Rondwandeling (ca. 21 km/5 uur, 535 meter klimmen, 535 meter dalen) naar de hoogste piek van de Orientali bergen (onderdeel van de Karpaten): de Varful Pietrosu op 2303 meter hoogte. Een pittige maar prachtige wandeling met indrukwekkende vergezichten. Aan het eind van de dag komt u weer terug bij het gastenhuis in Borsa.
dag 9
In de ochtend maakt u een mooie wandeling naar een waterval (ca. 3 uur) voordat u naar het hotel in Cluj rijdt voor uw laatste nacht in RoemeniŽ. Deze avond wordt er gezamenlijk gegeten in een leuk restaurant in de stad voor eigen kosten (de kosten van deze maaltijd zijn niet inbegrepen).
dag 10
Indien er voldoende tijd is brengt u in de ochtend een bezoek aan de uitgestrekte botanische tuin van de stad. Transfer naar de luchthaven. Cluj Napoca-Amsterdam per vliegtuig (Lufthansa).

details

route:†wandelingen door heuvellandschap†en soms laaggebergte met overwegend kleine hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 10-21†km †afgelegd.†
kaart†>klik hier<
groep:†minimaal 8/maximaal 12 reizigers.

Tijdens de reis overnacht u†in kleinschalige familiepensions op basis van volpension (m.u.v. het diner op dag 9)

inclusief

*†Amsterdam-Cluj Napoca†v.v. per Lufthansa

*†9 overnachtingen in een 2-pers. kamer op basis van volpension (9 x ontbijt, 8 x lunch en 8 x†diner)

* Engelstalige reisleiding/gids (*)

* lokaal vervoer†zoals beschreven in het programma

exclusief

* toeslag 1-persoonskamer Ä 135,-

* in te checken bagage Ä 20,- per enkele reis

* diner op dag 9

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering†

* reserveringskosten

(*)

Reisleiding:

Slechts weinig†mensen kennen RoemeniŽ, en daardoor zou†de taak van een Nederlandse†gids beperkt†zijn.†We†hebben er bewust voor gekozen om een goede (erkende) en enthousiaste plaatselijke gids te contracteren†die al vele jaren ervaring heeft met het begeleiden van Nederlandse en Belgische†reisgroepen. De†gids kent het gebied, de mensen en de plaatselijke gebruiken zeer goed omdat die†hier vandaan komt. De gids spreekt†goed Engels.

Reis info algemeen groepsreizen†lees meer†

overige kenmerken

boek nu
To Top