Madeira 8 dagen

8 dagen
niveau
vliegtuig
wandelreizen
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 1.075,00
Reis PDF boek nu
Portugese†wandelparel in de Atlantische Oceaan
Het†Portugese wandeleiland Madeira ligt midden in de Atlantische Oceaan op de geografische breedte†van het zuiden van Marokko. Het eiland rijst als een hoge kegel†op uit het zeewater -†ongelooflijk dat dit feitelijk een flinke bobbel op de diepe oceaanbodem is!†Door†de combinatie van warme zon, schoon en voedzaam hemelwater en vruchtbare vulkanische grond kent Madeira een uitbundige†natuur en†weelderige flora.†Op de terrassen die tegen de steile bergwanden lijken te zijn geplakt, groeien†kleurrijke en geurige bloemen,†planten en heesters, die het eiland†zo vermaard maken: het wordt niet voor niets Bloemeneiland Madeira†genoemd.†Vooral het oosten van het eiland heeft de reputatie een ware wandelparel te zijn.
Deze feitelijke beschrijving zou onterecht doen vermoeden dat wandelen op Madeira tť heftig en†inspannend is. Dat is echter niet zo, want u wordt dagelijks eerst per klein†busje naar flinke hoogte gereden. Daar zijn wandelroutes†die exact naast de irrigatiekanaaltjes,†levadaís genoemd, lopen en zo dus vrijwel de denkbeeldige hoogtelijnen volgen.†Dan volgt veelal een flinke daling naar de vallei, waar het busje†weer gereed staat voor de transfer terug naar Funchal.†Het aantal wandeluren†bedraagt†gemiddeld 5,5 per dag en†op meerdere†wandeldagen worden zelfs mťťr meters gedaald dan gestegen!
Het is geen straf om in Funchal te verblijven.†De vrolijk aandoende†hoofdstad van het eiland heeft†een gezellige oude binnenstad en er zijn vele leuke adresjes om iets lekkers te proeven zoals†de†vermaarde†rode en zoete Madeirawijn.

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Funchal per Transavia. Transfer naar Funchal (ca. 20 km).

dag 2
Transfer naar Ponta de Sao Lourenco. Wandeling (ca. 10 km, 4 uur, 180 m. stijgen, 200 m. dalen) naar Casa do Sardinha aan de uiterste oostkust van het eiland. Opvallend zijn de in diverse tinten gekleurde kale rotsen, een prachtig gezicht in combinatie met het blauwe zeewater. Transfer terug naar Funchal.
dag 3
Transfer naar Encumeada. Wandeling (ca. 14 km, 5,5 uur, 550 m. stijgen, 200 m. dalen) door een bosrijk gebied van hazelnoot- en eucalyptusbomen naar Pico Grande. Route met prachtige vergezichten o.a. op het spectaculair gelegen dorp Curral das Freiras, en de tuinen en akkers daaromheen. Transfer terug naar Funchal.
dag 4
Transfer naar Marocos. Wandeling (ca. 13 km, 5,5 uur, 250 m. stijgen, 350 m. dalen) door het prachtige dal van de Ribeira Grande met weinig bewoning maar wel veel fraai mediterraan agrarisch landschap. Afsluiting van de wandeling tussen Risco en Porto da Cruz aan de noordkust. Transfer terug naar Funchal.
dag 5
Funchal, vrij. De hoofdstad is een vrolijke havenplaats met een levendig centrum met diverse oude kerken en huizen.

dag 6
Transfer naar Faja da Ovelha op het zuidwestelijke deel van het eiland. Wandeling (ca. 15 km, 6 uur, 540 m. stijgen, 600 m. dalen) van de boomgaarden van Faja de Overla naar het vissersplaatsje Paul Mar, daarna een klim naar het dorp Prazeres en terug naar de zee bij Jardim do Mar met opnieuw spectaculaire vergezichten. Transfer terug naar Funchal.
dag 7
Transfer naar Santana Nature Village in het noordoosten. Wandeling (ca. 12 km, 5 uur, 50 m. stijgen, 500 m. (!) dalen) langs een van de oudste levadaís van het eiland in een vulkanisch landschap met kraters en watervallen. Transfer terug naar Funchal.
dag 8
Transfer naar de luchthaven. Funchal-Amsterdam per Transavia.

details

route: door bergachtig†terrein,†maar u wordt per busje naar flinke†hoogte gebracht,†loopt over vlakke paadjes†langs†levadas (kleine irrigatiekanaaltjes) zonder stijgingen,†en†loopt daarna flink omlaag. Per wandeldag†wordt ca. 10-15†km afgelegd in 4-6 uur.
groep: minimaal 8/maximaal 16†reizigers.
accommodatie: Hotel Four Views Oasis.†
ligging: Hotel Four Views Oasis†ligt in de stad Funchal.†Op slechts enkele minuten afstand bevindt u zich de haven en†het vrollijke†stadscentrum met zijn vele winkels, restaurants en†cafťtjes.
faciliteiten: Het hotel beschikt over een lobby met receptie,†verschillende restaurants, een buiten- en binnenzwembad, welness (spa, sauna, turks bad, fitness).†De†kamers zijn†fraai ingericht†en voorzien van airconditioning, ijskast, televisie,†koffie/theezetter en wifi. Alle kamers†hebben een zitje, bureau en†een†balkon.†De†badkamer is voorzien van een inloopdouche,†toilet en haardroger.
verzorging:†de reis is op basis van halfpension (ontbijt en diner zijn inbegrepen)†
inclusief
* Amsterdam-Funchal v.v. per†Transavia
* transfers luchthaven-Funchal v.v.
* 7 overnachtingen (half-pension:†logies/ontbijt/diner) in Hotel Four Views Oasis†
* 5 wandelingen met een meelopende gids
*†lokale transfers per minibus naar†de wandelingen v.v.
exclusief
* in te checken bagage†Ä 15,- per stuk per enkele reis
* toeslag 1-persoonskamer Ä 165,-
* overige maaltijden (snacks tijdens de wandelingen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top