Algarve, van Silves naar Sagres 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 368,00
Reis PDF boek nu

Genieten in het Portugese zuiden

De Algarve is een verrassend wandelgebied: romantische vissershaventjes, stille stranden en indrukwekkende kerkjes en kloosters, maar ook kurk-, olijf- en sinaasappelbomen komt u tegen op de route. Dit zonovergoten land is een heerlijke bestemming voor uw wandelvakantie.

De wandelvakantie†start in het mooie plaatsje Silves, ooit†de hoofdstad van de Algarve. Aan dat feit heeft de stad haar herenhuizen en haar rode kasteel te danken dat zeker de moeite waard is om te ontdekken.†Het†kasteel†wordt beschouwd als het mooiste militaire bouwwerk in Portugal en het is bovendien ook het grootste van de Algarve. De torens en de vestigingmuren zijn gebouwd op een heuvel van de Serra de Monchique met uitzicht over de vruchtbare akkers en gaarden aan de oevers van de rivier de Arade.†

Monchique is de volgende overnachtingsplaats, welke ongeveer vijftien kilometer landinwaarts ligt. Het is ťťn van de hoogste plaatsjes in Portugal, gelegen in de bergen. Monchique is met haar natuurlijke bron vooral bekend als wellnessoord. Het plaatsje kenmerkt zich door smalle kleine straatjes welke zich omhoog slingeren richting de berg. Monchique is een mooi dorpje met vele 18e†en 19e†eeuwse huizen. Het centrale plein is heel sfeervol met fonteinen en mooie bloemenperken.†

Dan gaat de reis naar het aan de kust gelegen stadje Lagos met haar vele oude kerken, de oude stadsmuren en mooie oude patriciŽrshuizen.†Een bezoek aan de vismarkt is zeker de moeite waard. Via Vila do Bospo met het barokke kerkje uit 1715 arriveert†u vervolgens in Sagres in het uiterste zuidwesten van Europa. De naam van het dorp is afgeleid van íSagradoí dat íheiligí betekent. Verder zijn de schoonheid van de strandjes en de hoge klippen die direct in zee afdalen spectaculair om te zien.†

Naast de lokale verse vis staat de Algarve ook bekend om de overheerlijke zeeslakken en eendenmosselen welke rechtstreeks van de rotsen worden geplukt en die een perfecte combinatie vormen met een heerlijk koel glas bier of wijn. En als afsluiting van de maaltijd kunt u natuurlijk een stukje honingcake uit Sagres nemen.

De Algarve heeft voor West-Europese begrippen heel veel zonne- uren:†zoín 3000 per jaar, verdeeld over 300 dagen. Het voor- en najaar, en ook de milde winter, zijn†de beste†jaargetijden om de streek al wandelend te verkennen.†Februari bijvoorbeeld telt gemiddeld slechts 5 regendagen en de temperatuur kan dan overdag gemakkelijk oplopen tot zoín 20 graden.

van dag tot dag

dag 1
Aankomst in Silves, een prachtig oud Moors stadje in het binnenland van Portugal. Het prachtige oude Fort van Silves is een bezoek meer dan waard.

dag 2
Rondwandeling (ca. 15 km/5 uur, 75 m stijgen en dalen) vanuit Silves door een ongerept natuurgebied en door kleine dorpjes. Terug over stille landweggetjes en door sinaasappelboomgaarden. Overnachting in hotel Colina dos Mouros in Silves (of gelijkwaardig).
dag 3
Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur, 250 m dalen en stijgen) van Silves naar Monchique. Na het ontbijt transfer naar de bergen voor een wandeling naar de op ťťn na hoogste berg van de Serra de Monchique (de Picota) met een spectaculair uitzicht. Overnachting in hotel Central, Caldas de Monchique (of gelijkwaardig).
dag 4
Wandeling (ca. 8 km/3 uur) van een halve dag bij de monding van de Alvor over een bijna volledig vlak terrein. Transfer naar de riviermonding, waar u een grote verscheidenheid aan vogels aantreft. U reist verder naar Lagos met de lokale trein (een rit van 10 minuten). Overnachting in Albergaria Marina Rio in Lagos (of gelijkwaadig).
dag 5
Transfer naar het begin van de wandeling naar Salema (ca. 14 km/4,5 uur) over het kustpad langs middeleeuwse forten en Romeinse ruÔnes. Overnachting in hotel Salema/A Mare in Salema.
dag 6
Wandeling (ca. 16 km/5 uur) door het Cabo de Sao Vicente Natural Park via het kustpad over eeuwenoude paden en via zanderige baaien naar Sagres. Overnachting in hotel Mareta View in Sagres.
dag 7
Wandeling (ca. 14 km/4 uur) naar het íeinde van de wereldí - dit is hoe de Romeinen de Cabo de Sao Vicente noemden: de meest zuidwestelijke punt van Europa beroemd om de spectaculaire kliffen en wilde zee. Terug naar het hotel per bus (op maandag t/m vrijdag Ä 1,50) of taxi (Ä 10,-). Het is natuurlijk ook mogelijk om terug te wandelen. Overnachting in Sagres.
dag 8
Vertrek uit Sagres.

details

route:† overwegend vlak totglooiend, 1 wandeldag (Monchique) een stijging van 250 m. Per wandeldag wordt ca. 14-17†km afgelegd in ca. 4 tot 6†uur.†

minimum aantal reizigers: 2

aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 30 juni en van 1 september t/m 31 oktober

accommodatie:

u†verblijft in 3 en 4-sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies met ontbijt. In alle hotels heeft u wifi en airco.

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail†info@aktivatours.nl

inclusief:
* 7 overnachtingen (logies en ontbijt) in 2- persoonskamer met bad of douche en toilet
* lokale transfers zoals beschreven
* bagagetransfers
* gedetailleerde routebeschrijving incl. kaarten

exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer in januari, februari en maart Ä 167,-†
* toeslag 1-persoonskamer in april, mei en oktober Ä 249,-
* toeslag 1-persoonskamer in juni en september Ä 253,-

* privť transfer luchthaven Faro- Silves/Sagres-luchthaven Faro Ä 120,- (vooraf reserveren, ter plaatse te betalen).†
* trein naar Lagos op dag 4 (ca. Ä 1,-, 10 minuten)
* bus of taxi terug naar Sagres op dag 7
* overige maaltijden
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top