Passau-Boedapest-Passau per MS Wolga 8 dagen

8 dagen
niveau
trein
fietsreizen
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 832,00
Reis PDF boek nu

Singlereis varen over en fietsen langs de Donau met de MS Wolga (eenmalig vertrek)

  
Een unieke combinatie van een riviercruise en een sportieve fietsvakantie. Uw eigen hut aan boord en overdag heerlijk fietsen langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s op één na langste rivier. 
 
U reist per comfortabele ICE-trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Passau v.v. 
 
Vanuit de 3-rivieren-stad Passau brengt de Donau u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Dan naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, de stad die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Vervolgns via Bratislava (Slowakije) naar Boedapest in Hongarije. Op onderstaand kaartje zijn de fietstrajecten in rood aangegeven (zowel voor de de heen- als de terugreis). Op de terugreis zijn de etappeplaatsen natuurlijk andere.
 
Overdag fietst u en in de namiddag komt u weer aan boord van uw drijvende hotel. Wanneer u een dag niet wilt fietsen, blijft u gewoon aan boord. In de avond kunt u, samen met de groep en de reisleider, genieten van een inclusief drankje in de gezellige panoramabar, of de plaats bezoeken waar de boot voor anker ligt.
 
 
 Per Rad & Schiff durch Südholland
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Passau per trein. Transfer van het station naar het schip ca 16.45 uur, aansluitend inschepen. Vertrek per MS Wolga rond 20.00 uur naar Schlögen/Obermühl. Aansluitend Captains/Welcomedinner.
dag 2
Schlögen/Obermühl-Linz (fietstocht ca. 53 km). Via het ongerepte en smalle Engtal naar Ottensheim en door naar de hoofdstad van Oberösterreich: Linz, waar u weer aan boord gaat van het schip (vertrek uit Linz 20.30)
dag 3
Tulln Wenen(ca. 36 km / 3 uur). Via de abdij Klosterneuburg naar de hoofdstad van Oostenrlijk: Wenen. Daar heeft u voldoende tijd om de prachtige binnenstad te bezichtigen.
dag 4
Komárom-Esztergom (fietstocht ca. 56 km). Over een vrijliggend fietspad op de dijk langs de Donau van Komáron langs de linker oever door kleine dorpen via Maca naar Esztergom. Om 17.00 uur een rondleiding door de Kathedraal van Esztergom. Via de Gisla brug naar Sturovo direct tegenover Esztergom. Ca. 20.00 vertrek naar Boedapest.
dag 5
Boedapest-Margareteninsel (fietstocht ca. 22 km/2 uur). Een rit door het autovrije centrum van Boedapest naat het Margareteninsel, een prachtig recreatie-eiland midden in de stad.
dag 6
Bratislava & fietstour Bratsilava-Hainburg (ca. 33km / 4 uur). ’s Ochtends mogelijkheid tot het maken van een excursie onderleiding van een gids door het centrum van Bratislava. ’s Middags per fiets over de Donauradweg naar Devin.
dag 7
Wachau, Kremms-Pöchlarn (fietstocht ca. 48 km). Etappe door het prachtige wijnbouwgebied de Wachau. Van Krems via Dürnstein en Melk naar Pöchlarn. Om ca. 17.00 vertrek van Pöchlarn naar Passau.
dag 8
Passau, aankomst van de MS Wolga om 08.00 uur. Na het ontbijt om ca. 09.00 ontschepen. Bustransfer naar het station. Passau-elk Nederlands of Belgisch station per trein.

details

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 36-62 km afgelegd.

  

accommodatie: u verblijft naar keuze in een 2- persoonshut  op basis van indeling op het MS Wolga riviercruise schip met 80 hutten. Er is keuze uit 1 of 2-persoonhutten op het hoofddek (beneden)en 1 en 2-persoonshutten op het Oberdek (boven). Alle  hutten hebben douche en toilet, tv, safe en airco. Faciliteiten aan boord: panorama-restaurant, 3 bars, foyer,met receptie, zonnedek met ligstoelen, verwarnd zwembad. 
De verzorging is op basis van volpension (ontbijtbuffet, lunchpakket tijdens de fietstochten of 3-gangen lunch aan boord) + dagelijks in de namiddag koffie/thee met gebak +  diner (4-gangen keuzemenu) + dagelijks middernacht snack. Drankjes van 08.00-24.00 inclusief: water,frisdranken,bier, rode en witte wijn, koffie en thee.
 
groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers
 
vertrek: zaterdag 11 augustus
 
 inclusief:
* treinticket elk Nederlands of Belgisch station-Passau v.v. incl. zitplaatsreserveringen
* transfers station Passau-MS Wolga v.v.
* 7 overnachtingen in een 2-persoonshut hoofddek met douche/toilet, volpension (ontbijtbuffet, lunchpakket tijdens de fietstochten of 3-gangen lunch aan boord) + dagelijks in de namiddag koffie/thee met gebak +  diner (4-gangen keuzemenu) + dagelijks middernacht snack en drankjes.
* Nederlandse meefietsende reisleiding
* alle havengelden
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
 
 
exclusief:
* toeslag 1-persoonshut hoofddek € 326,-
* huurfiets met 7  of 21 versnellingen € 68,- elektrische fiets € 150,-en fietstas (inclusief pech onderweg service)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten 
 
 

overige kenmerken

boek nu
To Top