Donau Wenen Boedapest single reis 8 d.

8 dagen
niveau 1
vliegtuig
fietsreizen
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 935,00
Reis PDF boek nu

Langs de oevers van de Hongaarse Donau

 
Een aantrekkelijke fietsreis met een uitstekende combinatie van natuur langs de Donau en cultuur in de prachtige hoofdsteden Wenen en Boedapest. Het oneindig lijkende glooiende landschap herbergt vele kleine boerendorpjes. U fietst over grotendeels vlakke landweggetjes, steeds min of meer parallel aan Europa’s langste rivier.
 
Eerst reist u vanuit Wenen over de Donauradweg naar Hainburg, een wijnstadje met tal van bezienswaardigheden zoals de  beroemde Weense Stadspoort. Via het plaatsje Wolfsthal fietst u naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, met tal van paleizen, kerken en kloosters. Van hieruit gaat het fietspad langs de Nibelungenstroom naar het stadje Mosonmagyaróvár.  En op de volgende etappe naar Györ, de grootste stad van West-Hongarije met een indrukwekkende binnenstad. 

Na Györ gaat de route verder via Medwed’ov naar het Hongaarse deel van de tweelingstad Komárno/Komárom. Vervolgens langs de vestingwerken van het Slowaakse Komarno en langs de ruïnes van Kelemantia naar Esztergom met een interessante basiliek.

Langs de rechteroever tenslotte gaat de route langs de heuvels bij de Donauknie,een bocht in de rivier die in het verleden van stategisch belang was. Dan langs de oude koningsburcht Visegrad, het eiland Szentendre-Sziget en het kunstenaarsdorp Szentendre naar Boedapest: de hoofdstad van Hongarije met de vele historische koninklijke paleizen.
 

U reist comfortabel per Transavia van Rotterdam The Hague Airport naar Wenen, en terug vanaf Boedapest naar Rotterdam The Hague Airport.

 
 
Donau Wenen Boedapest
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Rotterdam-Wenen per Transavia, 18.40-20.20 uur. Overnachting in 4-sterren hotel NH Danube, Park Inn Hotel of gelijkwaardig.
dag 2
Wenen-Bratislava (ca. 68 km/5 uur) via Hainburg, Schönau, kasteel Orth en Eckartsau. Overnachting in 4-sterren hotel Lindner, Austria Trend Hotel, Falkensteiner of gelijkwaardig.
dag 3
Bratisalva-Mosonmagyaróvár (ca. 45 km/4,5 uur). Gelegenheid om Bratislava te bezoeken. Vanuit de Slowaakse hoofdstad naar de grens Slowakije/Hongarije bij Kunovo. Via Dunasziget, een dorpje dat vroeger op een eiland midden in de Donau lag, naar Mosonmagyaróvár. Overnachting in een 3-sterrenhotel.
dag 4
Mosonmagyaróvár-Györ (ca. 45 km/4 uur). Over stille weggetjes door boerendorpen naar Kasteel Hedervar. Verder via een mooie route naar Györ, de hoofdstad van West-Hongarije. Overnachting in een 3-sterrenhotel.
dag 5
Györ-Komárom/Komárno (ca. 64 km/6 uur) langs de rivier de Rába naar Nagybajcs en langs de Donau naar Medwed’ov en het kleine barokstadje Cicov en Zlatna. Overnachting in het Slowaakse gedeelte van de tweelingstad Komárno/Komárom. Bezichtiging mogelijk van de vesting Monostor (inclusief). Overnachting in een 3-sterrenhotel.
dag 6
Komárom/Komárno-Esztergom/Visegrád (ca. 69 km/5,5 uur) via de ruïnes van Kelemantia. Verder via Moca naar Esztergom, een historische stad met de bekende Giselabrug en een prachtige basiliek. Overnachting in een 4-sterren hotel.

dag 7
Visegrád-Boedapest (ca. 47 km/4 uur). Per pontje naar Szob aan de linkeroever van de Donau. Via de Donaunknie, in het zogenaamde "Hongaarse Zwitserland", over het langgerekte eiland Szentendre, dat midden in de rivier ligt. Het laatste stukje naar Boedapest wordt per trein afgelegd (ca. € 3,- p.p. ter plaatse te betalen). Overnachting in 4-sterrenhotel NH Budapest, Lion’s Garden of gelijkwaardig.
dag 8
Boedapest-Rotterdam per Transavia, 09.40-11.45 uur.

details

route: afwisselend een soms glooiend maar overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad, en rustige landweggetjes. Per fietsdag wordt gemiddeld 53 km afgelegd.

 

accommodatie: 4-sterren hotels (Wenen, Bratislava, Esztergom/Visegrád en Boedapest) dan wel 3-sterren hotels (Mosonmagyarovar, Györ en Komárom/Komárno). Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van halfpension (ontbijt en 3-gangen diner in de hotels).

 

groep: minimum 8 / maximum 16 reizigers

 

inclusief

* vliegreis Rotterdam-Wenen en Boedapest-Rotterdam

* 7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche/toilet) op basis van halfpension

* meefietsende Nederlandse reisleiding

* bagagevervoer

* huur fiets 7 of 21 versnellingen of e-bike + dubbele fietstas

* entreebewijs vesting Monostor in Komarom

 

exclusief

* overige maaltijden (middag onderweg)

* toeslag 1-persoonskamer € 170,- 

* veerboot Visegrád Szob (ca. € 3,)

* trein Szentere-Boedapest (ca. € 3,-)

* ruimbagage 20 kg € 15,- per enkele reis

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten 

 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top