Donau Passau Wenen Family 8 d.

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer
fietsreizen
individuele reizen
familiereizen
vanaf € 478,00
boek nu

Langs de oevers van de Donau

 
De Donau-fietsreis is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europa’s op één na langste rivier.
 
Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen.
 
Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes.
 
De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.
 
Deze Donaufietsreis is zeer geschikt om te reizen met kinderen en/of ouderen, door de korte dagafstanden en de combinatie van fietstrajecten afgewisseld met trajecten per boot en trein.
 
 
Donau Family Special

 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Passau, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Passau ca. 840 km). De auto kan gedurende de fietsreis gratis geparkeerd worden op een omheind parkeerterrein.
dag 2
Passau-Schlögen (ca. 25 km/2 uur fietsen + 18 km per boot). De dag begint met een route door Passau, de stad die aan drie rivieren ligt: de Donau, de Inn en de Ilz. De Sankt Stephans Dom heeft het grootste kerkorgel ter wereld. In de haven van Passau gaat u aan boord (vertrek om ca. 10.30 uur) van de boot naar het dorp Kasten(aankomst om ca. 11.20 uur). Vanuit Kasten fietst u naar Kramesau. Van Kramesau naar Waldkirchen en door het ongerepte en smalle dal van de Donau naar Schlögen aan de Schlögener Schlinge.
dag 3
Schlögen-Linz (ca. 45 km/4 uur + ca. 15 minuten per trein). Van Schlögen naar Aschach (Visserij Museum en Schloss Harrach). Vervolgens naar het bekende Nibelungen-plaatsje Eferding met het slot Starhemberg en de Münster in gotische stijl. Het laatste traject gaat per trein van Ottensheim naar de hoofdstad van Oberösterreich: Linz. Deze etappe is in te korten door Schlögen-Aschach per boot (vertrek ca. 11.10-aankomst 12.40 uur), per fiets nog 18 km.
dag 4
Linz-Wallsee/Mitterkirchen (ca. 40 km/4 uur). Via de waterkrachtcentrale Abwinden-Asten naar Wallsee/Mitterkirchen. Of u fietst na de centrale naar het schitterende barokklooster van Sankt Florian en vervolgens voert het fietspad u langs uitgestrekte landerijen naar Enns, het oudste stadje van Oostenrijk. Daarna met de boot over de Donau naar Mauthausen en verder naar Wallsee/Mitterkirchen (extra 16 km). Het traject kan worden ingekort door per trein van Linz naar Mauthausen te reizen (vertrek 10.34-aankomst 10.58 uur).
dag 5
Wallsee/Mitterkirchen-Ybbs/Persenbeug (ca. 42 km/4 uur). Via Dornach en het kasteel Greinburg bij Grein en door de streek Strudengau naar Persenbeug bij Ybbs (via de zuidoever).
dag 6
Ybbs/Persenbeug-Krems (ca. 25 km/3 uur + 2 uur per boot). Via de bedevaartplaats Maria Taferl naar Melk, bezichtiging van het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij met haar enorme bibliotheek. Vervolgens per boot over de Donau van Melk naar Krems. In Krems is een bezichtiging mogelijk van de middeleeuwse stad met de Gozzoburg (het voormalige stadspaleis).
dag 7
Krems-Wenen (ca. 40 km/4 uur fietsen + 38 km per trein). Via Traismauer naar Tulln. Van Tulln per trein naar Wenen, waar Schloss Schönbrunn en vele andere culturele hoogtepunten bezocht kunnen worden.
dag 8
Wenen, verlenging of terugreis per bus naar de geparkeerde auto in Passau.

details

Vroegboekactie: Gratis Aktiva Donaucheques
Bij deze Donau Passau Wenen reis ontvangt u een Aktiva Donauchequeboek ter waarde van meer dan € 100,- met gratis museumentrees, boothuur op de Donau en Kaffee und Kuchen. De actie is geldig voor boekingen gemaakt vóór 2 maart 2018.
 
route: een overwegend vlak, geasfalteerd en vrijliggend fietspad (ca. 300 km), waar u fietst zonder hinder van gemotoriseerd verkeer. Per fietsdag wordt ca. 25-48 km afgelegd.
 

 

E-Bike actie

E-bike voor de prijs van een hybride-fiets. In de reis perioden t/m 18 mei en vanaf 16 september hebben e-bike boekers een geweldig voor deel. De e- bike huurt u dan voor de hybride-fiets prijs!

accommodatie: u verblijft in 4-sterren hotels in Linz en Wenen en in prima 3-sterren hotels in Passau, Schlögen, Wallsee/Mitterkirchen, Persenbeug en Krems. Alle kamers hebben bad of douche en toilet en zijn geschikt voor maximaal 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen). De verzorging is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.  

 

minimum aantal reizigers: 2

 

aankomst: dagelijks van 27 april t/m 30 oktober

  

kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, 12 t/m 15 jaar 25% korting (max 2 kinderen bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers). Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op (telefonisch of per mail).

 

Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
             
verlenging  
     
extra nacht l/o per persoon 2-pk (kinderen gratis) toeslag 1-pk   
Passau € 43,-                  € 20,-             
Schlögen       € 49,-               € 25,-            
Linz   € 55,-                € 35,-              
Wallsee/Mitterkirchen € 42,-          € 13,-              
Persenbeug € 42,-                 € 13,-             
Krems € 42,-                € 13,-           
Wenen € 61,- € 38,-  
Wenen jul/aug € 53,-                 € 38,-        

 

 inclusief:

* 7 overnachtingen in hotels (2/4-persoonskamer met bad of douche/toilet) logies/ontbijt

* bagagevervoer van hotel naar hotel

* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving

* boottocht Passau-Kasten incl. fiets

* boottocht Melk-Krems incl. fiets

* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)

* gratis omheinde parkeerplaats in Passau

* transfer Wenen-Passau per bus 

  

exclusief:

* overige maaltijden

* toeslag halfpension € 136,- (voor kinderen geldt de kinderkorting)

* toeslag 1-persoonskamer € 134,- 

* Ottensheim-Linz per trein (ca € 5,- incl. fiets)

* Tulln-Wenen per trein (ca. € 8,- incl. fiets)

* huurfiets naar keuze met 7 of 21 versnellingen en fietstas (inclusief pech onderweg service) € 68,-

* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 150,-

* transport eigen fiets naar Passau € 22,- (direct bij boeking doorgeven)

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 

extra

* geen extra kosten voor de verlenging van de huurfiets bij extra overnachtingen in Wenen en Passau!

 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top