Cinque Terre 6 dagen standplaatsreis

6 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelreizen
individuele reizen
standplaatsreizen
vanaf € 394,00
Reis PDF boek nu

Wandelen over de†mooiste kustwandelpaden


De Cinque Terre, de†"vijf dorpen" zijnde†Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore, zijn de mooiste Italiaanse kustplaatsjes.†Dit deel van de Ligurische kust, tussen Levanto en La Spezia,†is†sinds 1997 Unesco-Werelderfgoed. Tussen de dorpjes in liggen†prachtige†kustwandelpaden.†Ze zijn†moeilijk bereikbaar†per auto en soms is die er†zelfs helemaal†verboden! Gelukkig zijn ze†met elkaar verbonden door een spoorlijntje met tijdens de rit†spectaculaire uitzichten over de steile kliffenkust met hier en daar†afgelegen wijn- en citrusboomgaarden.

Door eeuwenoude muurtjes omzoomde†olijf- en citrusboomgaarden wisselen af met kleine wijngaarden van†beroemde lokale witte wijnen. Van de druiven van de Cinque Terre†worden de beroemde droge Cinque Terre Gavi la Battistina gemaakt en ook de†iets minder bekende,†zoetere dessertwijn Sciacchetrŗ. De ligging van vele†wijngaarden is op zijn minst spectaculair te noemen want er is geen vlak stuk te bekennen - sommige akkers†liggen op een helling van meer dan 50%!

Hier en daar gaan de wandelingen een klein stukje het binnenland in, waar†minder†wandelaars komen.

De historische stadjes Levanto en Portovenere, met het pittoreske haventje, maken ook deel uit van het programma.†

Het vissersplaatsje Monterosso†al Mare is het grootste en het belangrijkste dorp van de Cinque Terre, met de typische pastelkleurige†huizen. Ook Riomaggiore is bekend om haar middeleeuwse huisjes.††

Het piepkleine Vernazza, ook direct aan de zee,†heeft misschien wel de steilste ligging van de vijf.†Hier worden de straatjes met vele trapjes aan elkaar verbonden.†Op het hoogste punt staat een uitkijktoren die u†kunt beklimmen en waarvandaan u†een prachtig uitzicht heeft over de zee, de kust en†het dorpje.†Aan het haventje ligt een oude vesting, waarin nu een restaurant gevestigd is.†De mooie 14e eeuwse kerk heeft een achthoekige klokkentoren en is zeker een bezoekje waard.

Het voor- en najaar zijn het meest geschikt†voor deze prachtige reis, vanwege de heerlijke temperaturen en omdat het er dan minder druk is.

van dag tot dag

dag 1
Levanto, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Levanto ca. 1350 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze parkeren op 500 m van hotel Garden.
dag 2
Wandeling (ca. 9,5/3 uur/400 m stijgen en dalen) langs de kust via Punte Mesca met de oude kluizenaarskapel van San Antonio waar u een geweldig uitzicht heeft over de vijf dorpen van de Cinque Terre. Daarna volgt een afdaling naar het middeleeuwse Monterosso met haar kleurrijke huisjes. Terug per trein naar Levanto of nog een extra wandeling (ca. 12,5 km/3 uur) landinwaarts door een bosrijke omgeving terug naar Levanto.
dag 3
Mooie kustwandeling (ca. 16 km/6 uur/700 m stijgen en dalen) naar het lieflijke Bonassola en verder naar Framura dat uit een aantal verspreid liggende kleinere gehuchten bestaat, elk met een middeleeuwse toren en een aantal mooi versierde huizen. Via Costa arriveert u in Deiva Marina, dat u via een pittige afdaling bereikt. U kunt per trein terugreizen naar Levanto.
dag 4
Per trein naar Riomaggiore, het meest zuidelijk gelegen dorp van Cinque Terre. Wandeling (ca. 15 km/5 uur/450 m stijgen en dalen) van de meest klassieke route: de Sentiero delíAmore. Eerst naar het kleurrijke Manarola, verder naar Corniglia met een prachtig uitzicht over de zee, en door wijngaarden naar Vernazza, het mooiste en steilste dorpje. Vanuit de kasteeltoren heeft u een prachtig zicht o.a. op de haven met de vele kleurrijke bootjes. Per trein terug naar Levanto.
dag 5
Per trein naar Vernazza. Wandeling (ca. 9 km/4,5 uur/550 m stijgen en dalen) landinwaarts via Monterosso naar het kerkje van Madonna di Reggio en het klooster Madonna di Saviore, en vervolgens over rustige bospaden naar het kleine kerkje van San Bernardo met prachtig zicht over de kust. Terug naar Levanto.
dag 6
Levanto, vertrek per eigen vervoer.

details

route:†heuvel- en bergachtig.
accommodatie: ***Hotel Garden, Levanto (of gelijkwaardig)
Kleinschalig 3-sterren hotel, rustig gelegen in het centrum van Levanto. Strand, restaurants en†parkeerplaats liggen op loopafstand van het hotel. Alle kamers hebben bad of douche en toilet, airco, fŲhn,†safe, minibar, TV, waterkoker en gratis wifi.†De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst:†dagelijks van 30†maart t/m 31 oktober
inclusief
*†5 overnachtingen (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* gedetailleerde wandelkaart en Engelse routebeschrijving
* gratis parkeerplaats op 600 m van het hotel†

exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 287,-
* parkeerplaats†Levanto ca. Ä 15,- per dag (op loopafstand van het hotel)
* treinkosten van/naar de wandelingen (ca. Ä 4,- per rit)
* lokale toeristenbelasting ca. Ä 12,- (totaal), ter plaatse te voldoen
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering.†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top