Toscane Pisa-Florence 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsreizen
individuele reizen
vanaf € 550,00
Reis PDF boek nu

Van Pisa naar Florence, door het land van verborgen schatten

Waarschijnlijk nergens anders ter wereld dan in het Italiaanse Toscane vindt u zůveel kunst en cultuur zů dicht bij elkaar. Alle steden en dorpjes lijken ware openluchtmusea te zijn. Ook het Toscaanse landschap is om in te lijsten: de met cipressen begroeide heuvels worden afgewisseld met velden van wuivende zonnebloemen.

Het is, hoewel soms intensief, heerlijk fietsen over de smalle weggetjes van het platteland. Er wordt door autoís wel eens geclaxonneerd maar dat is dan meer als aardige groet bedoeld. In de steden is het verkeer natuurlijk druk maar gelukkig zijn de middeleeuwse binnensteden met hun wirwar van straatjes en pleinen vaak autoluw gemaakt.
Bijna 1000 jaar geleden werden de steden in Toscane, om zich te kunnen verdedigen, op heuveltoppen gebouwd. Maar ook in culturele zin zijn die stuk voor stuk hoogtepunten!

De reis start in in Pisa,waar de Domkerk, de scheve toren en het baptisterium een bezoek waard zijn. In Lucca kunt u binnen de stadsmuren door het oude centrum slenteren met zijn smalle straatjes, vele kerkjes en paleizen met fraaie gevels.†Vervolgens zijn er in de antieke kuurstad Montecatini Terme de geneeskrachtige bronnen.†Verder naar†een van de mooiste wereldsteden:†Florence met de Domkerk en de Ponte Vecchio brug over de rivier de Arno.

Deze reis is ook beschikbaar met vliegtuig

van dag tot dag

dag 1
Pisa, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Pisa ca. 1300 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis parkeren. Pisa is een stad met een levendig centrum met de bekende scheve toren op de Piazza dei Miracioli, naast de prachtige Dom en het baptisterium.
dag 2
Pisa-Lucca (naar keuze ca. 35 /3 uur). Route noordwaarts langs de rivier de Serchio en het meer van Massaciuccoli. Lucca wordt beschouwd als de stad met Europaís best bewaarde binnenstad. Bezienswaardig zijn o.a. de middeleeuwse stadsmuren en het Romeinse amfitheater.
dag 3
Lucca-Montecatini Terme (ca. 40 km/4 uur). Route langs mooie villaís naar Montecarlo. Dor de wijngaarden naar het bekende kuuroord Montecatini Terme.
dag 4
Montecatini Terme -Vinc - Montecatini Terme (ca. 55 km/5 uur), dagtocht vanuit Montecatini Terme. Een schilderachtige fietstocht door de omgeving o.a. langs de villaís van de Medici-families naar Vinci, de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Leonardo met het museum.Door het mooie Montalbano terug naar Montecatini Terme.

dag 5
Montecatini Terme-Pistoia (ca. 30 km/ 2,5 uur). Via het milddeleeuwse plaatsje Montevettolini richting het dal van de Arno. Vervolgens arriveren we in Pistoia met vele Romaanse en Renaissance-kerken en met een van de fraaiste pleinen van ItaliŽ: de Piazza del Duomo (Domplein).
dag 6
Pistoia-Florence. De fietsroute loopt door de vlakte tussen twee rivieren: de Arno en de Ombrone. Door de vruchtbare grond zijn hier veel tuinderijen gevestigd. In Poggio a Caiano ligt ťťn van de beroemde Medici villaís. Over een landweg met aan weerszijden Cipressen rijdt u Florence binnen. Gelegenheid om de grootste kunststad van ItaliŽ, bakermat van de Renaissance te bezoeken.

dag 7
Florence, verlenging of transfer per trein of bus naar Pisa. Aansluitend terugreis.

details

route: overwegend vlak, soms heuvelachtig. Per fietsdag wordt ca. 35-55 km afgelegd. De route voert grotendeels over rustige weggetjes.†
accommodatie: 3- en 4-sterren hotels.†Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.
minimum aantal reizigers: 1
Aankomst elke†zondag van†25 maart t/m†14 oktober.
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
Verlenging per persoon ††
Extra nacht l/o 2-pk † † † † toeslag 1-pk † ††
Pisa Ä 74,- Ä 40,-
Florence Ä 85,- Ä 34,-

inclusief
* 6 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart
* routebeschrijving
* uitstekende markering
* parkeerplaats bij het hotel in Pisa
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 215,-
* huurfiets met†7 of 21 versnellingen Ä 80,-
* huur e-bike Ä 180,-
* transfer terug per bus Ä 45,- (incl. eigen fiets) vooraf reserveren/ter plaatse te betalen.
* transfer terug per trein ca. Ä 10,-†
* lokale toeristenbelasting (verschilt per hotel)†totaal ca. Ä 12,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top