Bolzano VenetiŽ

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsreizen
individuele reizen
vanaf € 369,00
Reis PDF boek nu

Vanuit de Dolomieten naar VenetiŽ

Een afwisselende reis die start in de Alpen in Bolzano de hoofdstad van Zuid- Tirol. U volgt de rivier de Adige naar het Gardameer. Na het Gardameer komt u in de provincie Veneto met zijn prachtige hoofdstad VenetiŽ. U fietst hier constant door vlak laagland met uitgestrekte wijngaarden en olijfboomgaarden.
De route voert via oude handelsroutes langs prachtige villaís en idyllische dorpjes. Vicenza, de woonplaats van de vermaarde 16e eeuwse Venetiaanse bouwmeester Andrea Palladio, staat sinds 1994 op de cultuele werelderfgoedlijst van de UNESCO. Palladioís fraaie Basilica is helemaal uit natuursteen opgetrokken.†
Het hoogtepunt van de reis is VenetiŽ, op eilanden gebouwd. Vanuit Mestre gaat u per bus/trein in een kwartiertje naar het centrum van de stad. Hoogtepunten zijn een bezoek aan het wereldberoemde Piazza San Marco met de 15e eeuwse Basiliek San Marco, het Dogenpaleis met talloze kunstschatten en de klokkentoren Campanile. Een tochtje over het Canal Grande voert u langs de veelkleurige faÁades van de vele paleizen en kerken, en ook de beroemde Rialtobrug ligt op de route. Een wandeling langs het Canale di San Marco met zijn prachtig uitzicht aan het mondaine strand van het Lido maakt het bezoek compleet.
De reis is een aaneenschakeling van architectuur en cultuur door een vlak en rustig fietsterrein. U bent in ieder geval verzekerd van een aangename temperatuur in dit verrassende stukje ItaliŽ.

van dag tot dag

dag 1
Bolzano, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Bolzano ca. 1100 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze tegen betaling (ca. Ä 45,- per week) parkeren in een parkeergarage of gratis openbare parkeerplaatsen buiten het centrum.

dag 2
Bolzano-Trento (ca. 70 km/5 uur) Vanuit Bolzano volgt u eerst de rivier de Isarco die ten zuiden van Bolzano in de Adige stroomt. U volgt de Adige stroomafwaarts door appelboomgaarden en wijngaarden naar Trento met een prachtig historisch centrum.
dag 3
Trento-Verona (ca. 55 km/4 uur + treintraject) Door het dal van de rivier de Adige fietst u door wijngaarden naar Ala. Vanuit Ala per trein naar de opera stad Verona. Verona is een zeer bezienswaardige stad: Arena, het huis van Julia en de oude stadsmuren.
dag 4
Verona-Vicenza (ca. 70 km/5 uur). Eerst vlak dan heuvelachtig fietst u naar de prachtige middeleeuwse stad Vicenza. Vicenza met zijn ommuurde centrum en vele palazzoís is de stad van de 16e eeuwse bouwmeester Palladio.
dag 5
Vicenza-Abano Terme (ca. 45 km/3uur). Vicenza verlaten we via een boulevard met Venziaanse villaís. U fiets langs de rivier de Bacchiglione naar het bekend kuuroord Albano Terme.
dag 6
Abano Terme-Mestre (ca. 50 km/4 uur) Vanuit Abano Terme fietst u in de richting van de Adiatische kust. U overnacht in Mestre op het vasteland, per bus/trein bent u in 15 min. in het hart van de dogenstad.

dag 7
Mestre, verlenging of transfer naar Bolzano, aansluitend terugreis per eigen vervoer.

details

route: vlak tot licht glooiend, op dag 4 heuvelachtig. Op dag 4 kan traject met 20 km worden ingekort per trein. Per fietsdag wordt ca. 45-70 km afgelegd. De route voert grotendeels over rustige weggetjes en verharde fietspaden. 
  
 
accommodatie: 2-, 3- en 4-sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt. Uitsluitend bij aankomst op donderdag is verlenging mogelijk in elke plaats ( slechts 2 nachten) bij aankomst op vrijdag (slechts 1 nacht). In overige gevallen uitsluitend voor of na de reis.
 
minimum aantal reizigers: 1
 
Aankomst mogelijk elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 24 maart t/m 13 oktober. 
 
kinderkorting: 0 t/m 2 jaar 90%, 3 t/m 5 jaar 50%, 6 t/m 8 jaar 30% bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers. 
 
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
Verlenging    
Extra nacht l/o per persoon 2-pk toeslag 1-pk
Bolzano € 68,- € 29,-
Mestre € 56,- € 29,-

inclusief
* 6 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* treinreis Ala-Verona (incl. fiets)
* gedetailleerde fietskaart en duits- of engelstalige routebeschrijving  

exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 174,-
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen € 80,-
* elektrische fiets € 180,-
* parkeerplaats bij het starthotel ca. € 50,- per week (ter plaatse voldoen)
* lokale toeristen belasting ca. € 12,- totaal ter plaatse voldoen
* transfer terug van Mestre naar Bolzano per bus, incl. fiets. Ter plaatse betalen € 65,-.
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering. 
* reserveringskosten
 
 

overige kenmerken

boek nu
To Top