Wicklow Dublin 7 dagen

7 dagen
niveau
vliegtuig
wandelreizen
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 830,00
Reis PDF boek nu

Over de Wicklow Way, door de tuin van Ierland

 

De Ieren zelf noemen hun eigen (ei-)land "Eire" en de hoofdstad Dublin "Baile Atha Cliath". Oud Gaelie taalgebruik dat u onderweg wel vaker tegenkomt, zoals in oude plaatsnamen en objecten in het landschap. Het Ierland van de 21e eeuw is moderner: EU, euro en Engelssprekend! Maar op het platteland lijkt - verrassend genoeg? - het verleden nog niet helemaal plaats te hebben gemaakt voor de nieuwe tijd.

 

Meteen ten zuiden van Dublin, in de provincie - in Ierland "county" genoemd - Wicklow, beginnen de Wicklow Mountains. Maar eigenlijk met "aanhalingstekens" in het tweede woord want de toppen reiken slechts tot zo’n 800 meter en de wandelpaden komen niet hoger dan een paar honderd meter boven zeeniveau. Het landschap is heuvelachtig: stijgingen en dalingen gaan meestal geleidelijk maar soms plotseling even onregelmatig.

  

De mooiste wandelreis door Ierland: the Wicklow Way

 

De Wicklow Way, die zich door het heuvelgebied slingert, is Ierlands oudste langeafstandswandelpad. Het landschap wordt gekenmerkt door een lappendeken van bossen, akkers en weiden. In fraai onderhouden parken vindt u oude statige buitenhuizen: zogenaamde "mansions". Wicklow wordt ook wel de tuin van Ierland genoemd. De wandelroute start in Marlay Park in een van de buitenwijken van Dublin. Het hoogtepunt - eigenlijk opnieuw met "aanhalingstekens" -  is Glendalough, een bosrijke streek met een prachtig bergmeer, omringd door hoge bergtoppen met een middeleeuwse nederzetting met vroegchristelijke kerken. Niet voor niets was Ierland een van de eerste landen in noordwest Europa dat gekerstend werd (5e eeuw) en is Saint Patrick († 461) de bekendste heilige van het land.

 

Het verblijf bij deze reis is op de campus van de National University of Ireland Maynooth, een provincieplaats ca. 10 kilometer buiten de ring van Dublin. Daar is het in de zomer vrij rustig omdat de (meeste) studenten tijdelijk huiswaarts zijn gekeerd. De universiteit stamt uit 1795 en is deels gevestigd in een historisch gebouwencomplex, uiteraard van binnen aangepast aan de moderne tijd. Gelegen in een fraaie tuin is er rust en ruimte - en dat op zo’n korte afstand van de hoofdstad!

 

"Failte a chur roimh" - Gaelic voor "welkom"- dat wensen u Ierland, County Wicklow en de universiteit van Maynooth.

 

Foto onder: inclusief maaltijden in pub-restaurant O’Neills

 

 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Dublin per vliegtuig (Aer Lingus 13.25-14.10 uur). Transfer per personenbus naar Maynooth (ca. 45 min.)
dag 2
Inleidende wandeling langs de kust van de Ierse Zee, de zogenaamde “cliff walk” o.a. bovenlangs Cliff Manor, van Bray naar Greystones (ca. 9 km/3 uur).
dag 3
Marlay Park-Knockree (ca. 21 km/7 uur). Van het beginpunt van de Wicklow Way via Glencullen met een prachtig zicht op Dublin en de Ierse Zee.
dag 4
Dublin, stadswandeling (urban walk) (ca. 9 km/3 uur) door het centrum van Dublin o.a. naar Dublin Castle en Trinity College, de oudste hogere school van Ierland, gesticht in 1592, eventueel in combinatie met het uitgestrekte Phoenix Park.
dag 5
Knockree-Roundwood (ca. 18 km/6,5 uur). Door een heuvelachtig landschap naar Glencree River Valley en vervolgens via het prachtige bergmeer Loch Tay naar Rondwood.
dag 6
Roundwood-Glendalough (ca. 12 km/4 uur). Via de flank van de Paddock-heuvel met zicht op de meren bij Roundwood. In Glendalough vindt u de ruïnes van een vroeg-christelijke kloosternederzetting, gebouwd rond 2 meren en gesticht door Saint Kevin († 618). De plaats is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest.
dag 7
Transfer per personenbus naar de luchthaven (ca. 45 min.). Dublin-Amsterdam per vliegtuig (Aer Lingus 18.15-21.00 uur).

details

Bij deze reis heeft u een gratis 1-persoonskamer!
route: glooiend tot heuvelachtig over gemarkeerde wandelpaden, op een hoogte van max. 500 meter. Per wandeldag wordt resp. 9, 21, 9 (in Dublin), 18 en 12 km afgelegd. 
 
groep: minimaal 6/maximaal 8 reizigers.
 
Campus Universiteit Maynooth
 

ligging: in Maynooth, een provincieplaatsje (bijna 15.000 inwoners) ca. 10 km buiten de ring van Dublin. Er is een frequente en directe verbinding per bus en trein naar het centrum van Dublin v.v.

faciliteiten: receptie, social areas met zitjes binnen en buiten, ontbijtruimte Pugin Hall, supermarkt in de straat op 200 m. afstand.

kamers: functionele 1-persoonskamers met wastafel met koud/warm water; overig sanitair (toilet en douche) zijn op de gang voor algemeen gebruik (dames en heren gescheiden).

maaltijden: uitgebreid continentaal ontbijt alle dagen inbegrepen op de campus; avondmaaltijd (3-gangen) 5 dagen (niet op zaterdag i.v.m. stadsbezoek Dublin) inbegrepen in pub-restaurant O’Neills in de Main Street (op 500 m afstand).  

 
inclusief
* Amsterdam-Dublin v.v. Aer Lingus incl. 20 kilo ruimbagage
* verblijf op de Campus van Universiteit Maynooth in 1-persoonskamer
* ontbijt en avondmaaltijd (avondmaaltijd niet op zaterdag)
* Aktiva-reisleiding
* transfers per minibus
* Nederlandse routebeschrijving 
 
exclusief
* toeslag 1-pers. kamer € 0,- (GRATIS !)
* diner op dag 4 (stadswandeling Dublin)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering 
* reserveringskosten

 

overige kenmerken

boek nu
To Top