Cotswolds 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 770,00
Reis PDF boek nu

De countryside van Engeland

 
De Cotswolds is het grootste aaneengesloten natuurgebied in Engeland, waar de beroemde rivier de Thames ontspringt. Het vormt met 2000 vierkante kilometer een zogenaamde "Area of Outstanding Natural Beauty" en geniet een beschermde status.
 
De charmante cottages, de statige herenhuizen, de historische kerkjes, de pubs en het groen zijn allemaal typische Engelse elementen die de Cotswolds zo uniek maken. Stow on the Wold, The Slaughters, Bourton on the Water, Northleach en Moreton in Marsh zijn allemaal kleine stadjes die door kunstenaars over de hele wereld werden geschilderd, vanwege hun mooie gebouwen en verzorgde tuinen. De kleine, authentieke dorpjes zijn opgetrokken uit honinggele kalksteen.
 
Temidden van het vredige landschap kronkelen wandelpaden door weiden en bosland naar andere plaatsjes die vaak minder bekend, maar zeker zo prachtig en zelfs nog rustieker zijn. Deze wandelvakantie start in het kuuroord Cheltenham, waar u tevens kunt genieten van de elegante gebouwen, de prachtige parken en tuinen, en de interessante lokale musea zoals de Wilson Art Gallery. 
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Cheltenham, aankomst (afstand Utrecht-Cheltenham ca. 650 km indien ferry Calais-Dover). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren in Cheltenham. Begroetingsgesprek.
dag 2
Cheltenham-Bourton (ca. 11 km/3,5 uur). Wandeling langs de oevers van de rivier de Coln via Northleach naar Bourton en via de Monarchs Way door authentieke gehuchten en door golvend landschap naar Bourton gelegen in de Windrush Valley.
dag 3
Bourton, rondwandeling (ca. 11 km/3,5 uur) door golvend heuvellandschap met landerijen naar Cold Aston. Hier kunt u een pauze nemen bij de pub in de schaduw van een grote vijgenboom. Dan naar Naunton met mooie stenen cottages en langs de rivier de Windrush door groene weiden en weelderige bossen terug naar Bourton.
dag 4
Bourton-Stow on the Wold (ca. 9 km/3 uur). Lower en Upper Slaughter, aan de oevers van het riviertje de Eye, zijn veel bezochte plaatsen in de Cotswolds. De charmante cottages, de herenhuizen en de gerestaureerde watermolen zijn favoriet onder de lokale kunstenaars die hun werk vaak tentoonstellen in het dorpshuis. Het eindpunt is Stow on the Wold met mooie stenen gebouwen rondom het marktplein waar eens de grootste schapenmarkt (meer dan 20.000 dieren) van het land werd gehouden.
dag 5
Stow on the Wold, rondwandeling (ca. 10 km/3,5 uur) rond de Evenlode Valley. Via en over de Oxfordshire Way door het brede dal van de rivier de Evenlode. De wandeling combineert weids uitzicht over de Whychwood, waar plaatsen buiten de toeristische paden bezocht kunnen worden, zoals Icomb, Bledington en Oddington.
dag 6
Stow on the Wold-Moreton in Marsh (ca. 10 km/3,5 uur). Door de Evenlode Valley langs het typisch Engelse herenhuis in Donnington en het verrassende Oriental House in Sezincote. Dit 18e eeuwse herenhuis is gebouwd in Indiase stijl met watertuinen. Het Brighton Pavilion is nagebouwd na het bezoek van de kroonprins van Groot-BrittanniŽ aan Brits IndiŽ.
dag 7
Moreton in Marsh, transfer per taxi of openbaar vervoer (niet inbegrepen) naar de geparkeerde auto in Cheltenham met aansluitend terugreis.

details

route: voornamelijk over voetpaden en soms over landweggetjes met weinig hoogteverschillen. Per wandeldag wordt ca. 9-11 km afgelegd, alle wandelingen zijn uit te breiden.

accommodatie: bed & breakfast-accommodatie. Alle kamers hebben douche en toilet. De verzorging is op basis van logies en ontbijt.

minimum aantal reizigers: 2
aankomst dagelijks van 1 januari t/m 31†december
inclusief:
* 6 overnachtingen in bed & breakfast-accommodaties (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* welkomstgesprek en route-uitleg op dag 1
* Engelstalige routebeschrijving
* ingetekende kaart
* app met GPS data
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 254,-
* transfer terug†per bus ca. Ä 3,- of per taxi ca. Ä 35,- (ter plaatse betalen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top