Fietsvakantie Maasfietspad van Sedan naar Maastricht 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 599,00
Reis PDF boek nu

Fietsreis langs de Maas door Frankrijk, België en Nederland


Op de fiets langs de Maas, over een onafgebroken fietsroute. Van de sympathieke Limburgse hoofdstad Maastricht naar het Noord-Franse vestingstadje Sedan, of andersom. Deze fietsvakantie gaat door een heel uiteenlopend landschap. Maar ook liggen er langs de oevers van de Maas vele grotere en kleinere plaatsen die een bezoekje zeker waard zijn.

De rivieren de Donau, de Elbe en de Moezel, om maar enkele namen te noemen, gingen de Maas al voor: een onafgebroken parcours van een fietspad, soms een fietsvriendelijk weggetje, constant langs de rivier. Vanaf 2016 kon voor het eerst deze afwisselende en goed gemarkeerde fietsroute langs de Maas helemaal worden gevolgd, zowel in stroomopwaartse als in stroomafwaartse richting.

De dagelijkse etappes gaan over beproefde fietsroutes, zoals in België de Ravel 1 en 2 en in Frankrijk de ‘Voie verte Trans-Ardennes’. U fietst door een prachtig landschap met links en rechts van u de Ardeense heuvels als een constant décor. De plaatsen die u tegenkomt, bieden vaak cultuur en geschiedenis: Maastricht, Hoei, Namen, Dinant, Sedan...

De mooiste etappe gaat over het oude jaagpad langs de Maas, in een van de noordelijkste stukjes van Frankrijk; de ‘Voie Verte Trans- Ardennes’, enkele jaren geleden verkozen tot ‘beste fietsroute’. En pas eind 2015 is de nieuwste uitbreiding geopend tussen Sedan en Charleville-Mézières. Alles goed voor een weeklang fietsen over een fijn vlak fietspad met steeds Ardeense vergezichten rondom u.
 

van dag tot dag

dag 1
Maastricht/’s Gravenvoeren, aankomst per eigen vervoer. De auto kunt u gratis parkeren bij het hotel. Ontvangst met koffie en vlaai. Indien u vroeg arriveert is er tijd genoeg voor een stadswandeling.
dag 2
Maastricht-Sedan per luxe touringcar (indien geboekt), vertrek 10.00 uur (alleen mogelijk op maandag), inclusief fiets in de aanhanger en bagage in het bagagecompartiment. Sedan is beroemd vanwege haar grootste vestingburcht van Europa. Er is gelegenheid voor een uitgebreid bezoek aan deze oude bisschopsstad en wereldberoemd vanwege de grootste bucht van Europa
dag 3
Fietstocht Sedan-Villers Semeuse (ca. 27 of 40 km/3 of 4 uur). Over de Voie Verte Trans-Ardennes, door de schilderachtige Maas-vallei waardoor de rivier kronkelt. De etappe is uit te breiden naar dubbelstad Charleville-Mezières, een oude garnizoensstad met brede boulevards en grote herenhuizen.
dag 4
Fietstocht Charleville-Mézieres of Villers Semeuse-Haybes (ca. 55 of 71 km/5 of 6,5 uur) via het kleine stadje Monthermé waar de Semois en de Meuse (Maas) samenvloeien, naar het schilderachtige plaatsje Haybes.
dag 5
Fietstocht Haybes-Dinant/Anhée (ca. 55 km/5 uur) via Givet met in het centruim de stoere Tour Victoire. De route gaat over in een ’voie verte’, een voormalige spoorwegtracé. Op een uurtje fietsen voor Dinant voegt de route zich weer samen met de Maas.
dag 6
Fietstocht Dinant/Anhée-Namen (ca. 30 km/3 uur) via Leffe met het klooster bekend van het Leffe-abdijbier en de prachtige ‘Tuinen van Annevoie’. In de namiddag mogelijkheid tot het maken van een rondwandeling door de prachtige provinciehoofdstad Namen met de citadel hoog boven de stad.
dag 7
Fietstocht Namen-Luik (ca. 70 km/6 uur) via het charmante stadje Huy, een absolute aanrader voor een lunchstop aan de Grande Place! Daarna over rustige weggetjes naar Seraing met haar kristalfabriek ‘Val Saint Lambert’. Maak in verrassend Luik, met bijnaam de ‘Vurige Stede’, een wandeling langs het vele, onlangs gerestaureerde erfgoed.
dag 8
Fietstocht Luik-Maastricht/’s Gravenvoeren (ca. 35 km/3 uur). Per fietsveer met ‘De Cramignon’ van België naar Eijsden, de zuidelijkste gemeente van Nederland. Verder naar de geparkeerde auto in Maastricht. Vertrek per eigen vervoer.

details

route: vlakke route, zo veel mogelijk over geasfalteerde fietspaden en soms over rustige asfaltweggetjes. Per fietsdag wordt tussen de 30 en 65 km afgelegd.

 

minimum aantal reizigers: 2.

 

aankomst: op zondag 17 en 31 mei, 14 en 28 juni, 12 en 26 juli, 9 en 23 augustus en 6 september

 
accommodatie: uitstekende 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. Kijk hier voor de hotellijst (onder voorbehoud van wijzigingen).
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen (alleen voor en na de reis). Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 088-633 20 60 of per mail info@aktivatours.nl.
 
verlenging 2-persoonskamer
Maastricht € 65,-
* de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt

 

  inclusief:

* 7 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt

* welkom met koffie en vlaai op dag 1

* Nederlandstalige routebeschrijving incl. kaartmateriaal

* bagagevervoer van hotel naar hotel

 

exclusief:

* transfer Maastricht- Sedan (incl. fiets en bagage) € 45,- (alleen mogelijk op maandag)

* toeslag halfpension € 195,-

* toeslag 1- persoonskamer € 280,-

* hybride fiets met 24 versnellingen € 105,-

*  E-bike € 160,- 
* toeristenbelasting (in totaal ca. € 11,-)
* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten 

 

Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen
 

overige kenmerken

boek nu
To Top