Single Reis Römerkanal Wanderweg 5 dagen

5 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 410,00
Reis PDF boek nu

SPECIAL

! Inbegrepen: treinreis van uw woonplaats in Nederland naar hartje Eifel v.v.

! Inbegrepen: dagelijkse korte transfers met het lokale buurtspoor

! De reisleider reist mee per trein en loopt alle wandelingen mee

 

Wandelen langs 2000 jaar geschiedenis

 

Van de toppen van de Schnee-Eifel naar Keulen in het Rijndal ligt een interessante langeafstandswandeling: de Römerkanal Wanderweg. U moet dan die "weg" niet lezen als een verharde straat maar als een onverhard bochtig en soms stijgend en weer dalend wandelpad. De route volgt over een afstand van ruim 130 kilometer de vroegere loop van een Romeins aquaduct, waarvan sommige delen nog vrij intact in het landschap staan. In deze reis beperken we ons tot de heuvelachtige bovenloop van ca. 50 kilometer omdat dat deel qua natuur het mooiste is.

 

Aqua voor Colonia

 

De Eifel is een van de aantrekkelijkste natuurregio’s dicht bij Nederland: een mooie heuvelachtige streek van dennenwouden, heidevelden en continu kronkelende riviertjes. Minder bekend is het Römerkanal: het immense 2000 jaar oude Romeinse bakstenen bouwwerk dat hier en daar nog het landschap markeert met relicten van bronnen, bekkens en bruggen. Keulen (Köln), toen Colonia geheten, was al in de Romeinse tijd een grote en belangrijke metropool, en de stad had goed drinkwater nodig voor haar groeiende bevolking. Het vernuft van de Romeinen ging 20 eeuwen geleden al zó ver dat helder Eifelwater over meer dan 100 kilometer door leidingen en aquaducten naar het Rijnland werd getransporteerd. Deze wandelvakantie langs het Römerkanal is er daarom een met een cultuurhistorisch tintje. De routes van de wandelingen doubleren overigens niet met ons Eifelsteig-programma.

 

Buurtspoor als transferbus

 

Tussen Kall en Nettersheim ligt aan het gelijknamige riviertje het dorp Urft, waarvan het stationnetje ook Steinfeld genoemd wordt - immers de treinhalte van het nabije klooster (2 km)! Hotel Urfter Hof ligt in de rustige hoofdstraat, 100 meter van Banhhof Urft/Steinfeld, de trein die daar stopt is zogezegd uw transferbus… Het hotel heeft een familiale sfeer en is met slechts 11 gastenkamers kleinschalig te noemen. Het restaurant serveert smakelijke maaltijden. Bij mooi weer is het fijn zitten op het tuinterras. Een reis zonder stress want de reisleider is altijd dichtbij - die reist mee per trein van Nederland naar Urft v.v., eet met de groep samen mee met de avondmaaltijd en loopt met alle wandelingen mee. Gemakkelijk, gezellig en vertrouwd!

 

 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands station-Urft per trein (vertrek ochtend, aankomst vroeg in de middag). Te voet naar het hotel (100 m.). Inloopwandeling (ca. 8 km/2,5 uur) door het Urfttal en het Eichertal.
dag 2
Transfer naar Nettersheim per trein. Wandeling Nettersheim-Dottel (ca. 15 km/5 uur) van het informatiecentrum Naturzentrum Eifel in Nettersheim via de start van het Römerkanal Grünen Pütz in het dal van de Urft, de waterburcht Dalbenden (12e eeuw), de Stolzenberg met het uitzichtpunt Eifel-Blick en Keldenich met zijn mooie hagelwitte kerk. Transfer naar Urft per trein.
dag 3
Transfer naar Scheven/Dottel per trein. Wandeling Dottel-Feyermühle (ca. 16 km/5 uur) via een Romeinse Brunnenstube met een 3,5 x 6 m. groot verzamelbekken van bronwater, een 80 meter lange aquaductbrug (klein deel gereconstrueerd) en een concentratie van Romeinse bouwdelen waarvan de herkomst onbekend is. Feyermühle is een 18e eeuwse korenmolen, later in gebruik als boerenhoeve. Landschappelijk zeer gevarieerde route. Transfer naar Urft per trein.
dag 4
Transfer naar Mechernich/Feyermühle per trein. Wandeling Feyermühle-Kreuzweingarten (ca. 13 km/4 uur) via Antweiler met een fraai uitzichtpunt, het nonnenklooster Maria Rast met een mooie natuurtuin en een kloosterwinkel en de zogenaamde Heidentempel met resten van funderingen en muren uit de Romeinse tijd, deels overwoekerd door planten en bomen. Transfer naar Urft per trein.
dag 5
Uitloopwandeling (ca. 10 km/3,5 uur) vanuit Urft naar het grote benedictijnse Kloster Steinfeld met een 12e eeuwse kloosterkerk en een aansluitende rondwandeling door het dal van de Kuttenbach naar Steinfelderheistert.
Urft-Elk Nederlands station per trein (vertrek middag, aankomst vroeg in de avond).


details

route: glooiend tot heuvelachtig. Per wandeldag wordt ca. 15 km (op dag 1 en dag 5 ca. 8 resp. 10 km) afgelegd.

 

groep: minimaal 6/maximaal 14 reizigers.

 

accommodatie:

Hotel-Restaurant Urfter Hof 

ligging: in de hoofdstraat van Urft (300 inwoners) maar toch rustig, 100 m. van het kleine station.

faciliteiten: bar (Hermann-Josef Stube), restaurant, aparte ontbijtruimte, aan de achterzijde een tuinterras.

kamers: 1- of 2-persoonskamers met douche en toilet, tv, gratis wifi.

maaltijden: restaurant voor ontbijt en 3-gangen diner.

 

inclusief:

* elk Nederlands station-Urft v.v. per trein

* 4 overnachtingen in 2- persoonskamer met douche en toilet, halfpension (logies, ontbijt, avondmaaltijd)

* plaatselijk vervoer per trein naar de begin-/eindpunten van de wandelingen en terug

* meelopende Aktiva- reisleider

 

Het regionale vervoer naar het beginpunt van de wandelingen, en terug vanaf het eindpunt, gaat met de lokale trein. De Gästecard, die u ontvangt, geeft recht op dat regionale vervoer. De transfers zijn vlot, comfortabel en milieuvriendelijk!

 

exclusief:

* toeslag 1-persoonskamer € 65,-

* eten en drinken onderweg

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 
Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer
 
 

overige kenmerken

boek nu
To Top