Westerwald standplaats 4 dagen

4 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelreizen
individuele reizen
standplaatsreizen
vanaf € 229,00
Reis PDF boek nu

Ontdek het†onbekende Wiedtal!

Duitsland is een groot land en kent welgeteld 104 officiŽle natuurparken, waarvan Naturpark Rhein-Westerwald een van de relatief kleinere is. Het gebied omklemt het riviertje de Wied, dat door een vallei stroomt†die kloofachtige stukken heeft. De wandelingen bovenlangs de Wied garanderen zo de fraaiste panoramaís.
Op slechts†3 uurtjes rijden vanuit†Midden-Nederland kunt u naar hartelust wandelen in een ongerept en heuvelachtig gebied. Feitelijk gaan de tochten over†de laatste trajecten†van de Westerwaldsteig, vlak voordat de Wied haar loop in de Rijn beŽindigt.†Vanuit de standplaats Waldbreitbach, ook wel de parel van het†Wiedtal genoemd,†gaat de route over en langs heuveltoppen tot ca. 500 m hoogte.†Sommige zoals de†Weissenfelser Ley†en het Rossbacher Hšubschen lijken van een afstand door hun konische vorm een soort mini-vulkaantjes. Grofweg de helft van het gebied is bebost, welk landschap wordt afgewisseld met velden en weiden. Kortom, een natuurpark met verrassingen, met het bewijs dat onbekend ook soms onbemind maakt.
Het is niet alleen maar natuur dat de klok slaat! Tot aan Rheinbrohl aan de Rijnoever liep in de Romeinse tijd de Limes Romanus, een 550 kilometer lange verdedigingsmuur tussen de Rijn en de Donau. De Romeinse geschiedschrijver Tacitus noemde het begin van de Limes Romanus "Caput Limitus" - kop van de Limes. Hier en daar staan en liggen in het landschap, deels recent gereconstrueerd, nog resten als torens, muren en kleine fortificaties van 2000 jaar oud.
Het verblijf is in Hotel Vita Balance Hertling op basis van halfpension, met vrij gebruik van het zwembad en fitness, en sauna tegen betaling.†

van dag tot dag

dag 1
Waldbreitbach, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Waldbreitbach ca. 280 km). Reizigers die arriveren met eigen auto kunnen deze gratis bij het hotel parkeren. Het hotel heeft een kerstkribbenmuseum met de grootste collectie erstkribben van de wereld. Verder zijn bezienswaardig de oliemolen en het Sankt Marienhaus aan de andere kant van de Wied. Dit diaconessenhuis van de Franciscaner nonnen heeft een prachtige kruidentuin met medicinale planten. Waldbreitbach wordt de parel van het Wiedtal genoemd. Rondwandeling mogelijk van ca. 12 km/3 uur.
dag 2
Transfer per auto met chauffeur van het hotel naar Strauscheid. Wandeling (ca. 17 km/6 uur) van Strauscheid naar Waldbreitbach met indrukwekkende vergezichten op de WeiŖenfelser Ley, een steile rotshelling boven de Wied. Vanuit RoŖbach loopt de route met een grote boog om het 340 meter hoge RoŖbacher Hšubchen heen met een uitzicht tot aan de Eifel en het Siebengebirge.
dag 3
Transfer per auto met chauffeur van het hotel naar Bad HŲnningen. Wandeling (ca. 12 km/4 uur) naar Waldbreitbach. Start in Bad HŲnningen aan de Rijn, omgeven door wijngaarden. Bezienwaardig is het RŲmer Welt Museum bij RheinbrŲhl, aan de vroegere Limes Romanus. Route via de 373 meter hoge Malberg en verder langs het Sankt Josefhaus, een oud kloostercomplex van de Broeders Franciscanen in Hausen.
dag 4
Rondwandeling mogelijk van ca. 12 km/3 uur in de bosrijke omgeving van Waldbreitbach met aansluitend vertrek per eigen vervoer.

details

 
 
route: flink heuvelachtig. Per wandeldag wordt ca. 12-17 km afgelegd. 
 
kaart >klik hier>
 

Hotel Vita Balance Hertling 

ligging: rustig gelegen aan de rand van het plaatsje Waldbreitbach, direct aan de Westerwaldsteig, aan de oever van het riviertje de Wied.

faciliteiten: receptie, restaurant, terras, wellness met binnenzwembad en fitness (dagelijks vrij te gebruiken, inclusief in de reissom) en sauna (tegen betaling).

kamers: 1- en 2-persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, tv, gratis wifi.

maaltijden: verzorging is op basis van volpension (logies/ontbijt, 3-gangen keuze-menu en 2 x lunchpakket op de wandeldagen)
 
minimum aantal reizigers: 2
 
aankomst dagelijks van 01 januari t/m 31 december
  
inclusief
* 3 overnachtingen op basis van halfpension (logies/ontbijt en diner)
* 2 x lunchpakket (op de wandeldagen)
* 2 wandeltransfers naar Stauscheid en Bad Hönningen per auto van het hotel
* gratis gebruik van zwembad en fitness (sauna tegen betaling)
* gratis parkeerplaats

exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 24,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 

Het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, de kosten bedragen ca. € 8,- per nacht. Dit wel a.u.b. bij boeking doorgeven.


Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

dog allowed
3 bed room
boek nu
To Top