Moezel Weinbergen fietsspecial 6 dagen per trein

6 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
standplaatsreizen
vanaf € 520,00
Reis PDF boek nu

De Mosel-Radweg vanuit Gästehaus "Unter den Weinbergen"

 

Per trein reist u snel en comfortabel naar Treis-Karen en terug. Het vlakke tot heuvelachtige landschap aan weerszijden van de rivier de Moezel nodigt uit om ontspannend te fietsen. Dat komt deels omdat het fietspad langs de Moezel, die de Mosel Rad Weg wordt genoemd, nauwelijks hoogteverschillen kent. Meestal loopt het pad tussen de rivier en de doorgaande weg, maar wel op ruime afstand daarvan verwijderd. Aan de sterk kronkelende Moezel liggen, omgeven door akkers met druivenstokken, gezellige wijnstadjes zoals Bernkastel-Kues, Cochem, Traben-Trarbach en Dieblich. U fietst dus steeds vlakke stukken maar heeft het heuvellandschap als constant decor. Uitzondering is de fietstocht naar Burg Eltz, dat hoog boven de rivier ligt maar waar het fraaie uitzicht veel zal vergoeden!
 

Koblenz

Koblenz is een oude historische stad met tal van bezienswaardigheden in de mooie Altstadt, vooral kerken. Aan de overkant van de Rijn ligt Fort Ehrenbreitstein, een van de grootste vestingburchten van Europa. In Koblenz ligt op het punt waar de Moezel en de Rijn samenstromen het Deutsches Eck: een scherpgevormd droehoekig schiereiland in de rivier met daarop een Nationaal  Monument van Duitse Eenheid, maar dan van een eerdere uit 1871!
 
De dagetappes van deze fietsreis zijn relatief kort zodat u voldoende tijd heeft voor bezienswaardigheden - en horeca! - onderweg. Bijkomend voordeel is dat een aantal treinkaartjes zijn inbegrepen, zodat u bijvoorbeeld eerst naar een stad zoals Koblenz of TrabenTrarbach kunt fietsen, daar op uw gemak rond kunt kijken en met de trein kunt terugreizen naar het hotel. Fietsen mogen worden meegenomen in Duitse treinen.
 
 
 
 
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Treis-Karden, aankomst per trein. Gästhaus "Unter den Weinbergen" ligt op 1 minuut lopen van het station van Treis-Karden.
dag 2
Treis-Karden - Münstermaifeld en Burg Eltz v.v. (ca. 41 km/4 uur). Via de Mosel Radweg naar Müden, Moselkern en Hatzenport en langs de Schrumpfbach naar Metternich en het stadje Münstermaifeld dat middeleeuwse verdedigingstorens heeft. Dan verder naar Burg Eltz (dagelijks te bezichtigen), een van de meest tot de verbeelding sprekende kastelen van Duitsland, zoals in een sprookje. Via het Eltztal over de Mosel Radweg terug naar het Gästehaus „Unter den Weinbergen“
.
dag 3
Treis-Karden - Traben/Trabach v.v. (ca. 68 km/6 uur en 45 km/50 min per trein). Eerst per trein naar Traben-Trabach en vervolgens fietstocht langs de Moezel via Zell an der Mosel, Bullay en Nehren.
dag 4
Treis-Karden - Koblenz v.v. (ca 40 km/4 uur per fiets + 37 min per trein). Via de Mosel Radweg langs enkele burchten en het plaatsje Brodenbach met Burg Ehrenburg naar Koblenz, stadsbezoek mogelijk. Per trein terug naar het Gästehaus „Unter den Weinbergen“.

dag 5
Treis-Karden - Cochem v.v. (ca. 52 km/4,5 uur) Via Pommern en Klotten naar Cochem. In Cochem is een bezoek aan de Reichsburg mogelijk. Via Ernst en Mesenich terug naar Treis-Karden.
dag 6
Treis-Karden-elk Nederlands of Belgisch station terugreis per trein.

details

route: een overwegend vlak, geasfalteerd en deels vrijliggende fietspad langs de river de Moezel. Per fietsdag wordt ca. 30-40 km (1 x 68 km maar gemakkelijk inkortbaar) afgelegd. 3 keer kunt u gebruik maken van lokaal treinvervoer (fietsen mogen mee in de trein) heen of terug.
 
accommodatie: u verblijft in het Gästehaus "Unter den Weinbergen" op slechts 100 meter van 3-sterren superior Schlosshotel Petry in het centrum van Treis-Karden op basis van halfpension(ontbijt en diner). Gasten van het Gästehaus kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten van Schosshotel Petry. Het Schlosshotel beschikt over een restaurant, bar, café, wellnesruimte met sauna, turks bad en fitness. Alle kamers in het Gästhaus hebben hebben bad of douche en toilet, radio en tv. Het station van Treis- Karden ligt op 1 minuut lopen.
 
kinderkorting: 0 t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50% korting, 12 t/m 16 jaar 25% korting (2 kind bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers) 17 jaar en ouder, korting 3de  en/of 4de bed, 25% per persoon.
   
minimum aantal reizigers:
 
aankomst elke zondag van 23 april t/m 16 oktober
 
inclusief:
* trein retour elk Nederlands of Belgisch station-Treis-Karden
* 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche/toilet
* 5 x halfpension, ontbijt (uitgebreid ontbijtbuffet) en 3-gangen diner
* treinticket Koblenz - Treis-Karden, Cochem - Treis-Karden en Traben- Trarbach - Treis-Karden
* dubbele fietstas (1 per kamer)
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
 
exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer € 102,-
* huurfiets met 7 of 21 versnellingen (naar keuze, bij boeking doorgeven) inclusief pech onderweg service € 55,- . E-bike € 120,-
* zitplaats reserveringen € 25,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
 
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer
 
 

 

overige kenmerken

kinderkorting
boek nu
To Top