Duitse Oostzeekust 7 dagen

7 dagen
niveau
bus
fietsreizen
groepsreizen
vanaf € 549,00
Reis PDF boek nu

Hanzesteden met een vleugje oranje

 
Beleef de Oostzee en Mecklenburg Vorpommern, een heel ‘ander’ stukje Duitsland! In deze streek vindt de natuurliefhebbende reiziger alles wat die zoekt. Wonderschone landschappen, honderden meren van groot tot klein in een meest vlakke en soms iets glooiende omgeving die bosrijk is. Daarnaast bevinden zich hier indrukwekkende kastelen, oude kustplaatsjes en gaan de routes langs rijke Hanzesteden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan zoals Wismar en Rostock. Een streek in Duitsland waarvoor geldt: "onbekend maakt onbemind".
 
Uitgangspunt van deze reis is Schwerin. De bijnaam van Schwerin: ‘de stad van de zeven meren’ verraadt al dat u in een prachtige waterrijke omgeving verblijft. Op de eerste fietstocht bewondert u het mooiste gebouw van de stad, het Schweriner Schloss, een sprookjesachtig kasteel, gelegen op een schiereiland naast het centrum van de stad. Schwerin was eens residentie van Prins Hendrik van Mecklenburg, de echtgenoot van Koningin Wilhelmina. Ook de Nossentiner en Schwinzer Heide, een natuurgebied met een rijke dierenwereld en met zo’n 60 meren en begroeid met beukenbossen, en de Schaalsee staan op het programma.
 
U bezoekt ook een aantal Hanzesteden: middeleeuwse handelsplaatsen die handel dreven in Noord-Duitsland, Scandinavië en de Lage Landen, zoals Wismar: een aan de Oostzee gelegen havenstad die bol staat van historie en bezienswaardigheden. Naast alle culturele hoogtepunten die u hier aantreft, is de stad prachtig gelegen aan de Oostzee.
 
 
 
 
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Schwerin per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (ca. 525 km), vertrek ochtend, aankomst laat in de middag.

dag 2
Fietstocht rondom de Schweriner See (ca. 42 km/4 uur). Het meer is 21 km lang en 6 km breed. Op een eiland midden in het meer staat het sprookjesachtige Schweriner Schloss(bezichtiging mogelijk), omringd door een romantisch park. Het meer wordt door de Paulsdamm en het natuurgebied Ramper Moor verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk deel.
dag 3
Fietstocht door het Naturpark Nossentinerheide (ca. 39 km/4 uur). Het park is o.a. de broedplaats van de zeearend en de visarend. In Dobbin treft u nog de resten aan van de door de Russen vernietigde stallen op het vroegere landgoed van Prins Hendrik.
dag 4
Fietstocht naar de Schaalsee (ca. 32 km/3 uur), een beschermd natuurreservaat met vele meren, beukenbossen en 150 km aan fietspaden. In Zarrantin aan de Schaalsee ligt een prachtig gerestaureed Cisterciënzer klooster.
dag 5
Oostzeekust (ca. 38 km/ ca. 3 uur)
Vandaag is het weer de beurt aan de Oostzeekust! De bus brengt ons naar Rerik, waarvandaan we via het geliefde badplaatsje Heiligendamm naar Warnemünde fietsen. Al fietsend langs de kust genieten we volop van vele uitzichtpunten, stranden, de zilte zeelucht en terrasjes aan de boulevards.

dag 6
Fietstocht naar Rostock en Heiligendamm (ca. 40 km/4,5 uur). Heiligendamm is de oudste Duitse zeebadplaats. Het Kurhaus was meermalen de locatie voor staatsbezoeken. Door de klassieke witte gebouwen wordt de plaats ook "Die weisse Stadt am Meer" genoemd.
dag 7
Schwerin-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (ca. 525 km), vertrek ochtend, aankomst laat in de middag.

details

route:  bijna constant vlak. Per fietsdag wordt  gemiddeld ca. 38 km afgelegd.
 
groep: minimaal 20 reizigers

NH hotel Schwerin****
ligging: op 5 km van het centrum van Schwerin en op 4 km van een mooi meer met zwemgelegenheid. Overdekt winkelcentrum op ca. 100 meter afstand.
faciliteiten: lift, bar, restaurant, zonneterras en wellnescenter met sauna (gratis).
kamers: 2-persoonskamers met douche en toilet, tv, draadloos internet, minibar en föhn.
maaltijden: ontbijtbuffet en 3-gangen diner of dinerbuffet in het hotel.
 
inclusief:
* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema)-Schwerin v.v. per Comfort Class bus
* 6 overnachtingen in 2-persoonskamer met bad of douche en toilet (halfpension) of
  6 overnachtingen in 1-persoonskamer met bad of douche en toilet (halfpension) op de single data
* meefietsende reisleiding
* lokale transfers per bus
* afscheidskoffietafel 
 
extra:
* meenemen eigen toerfiets is mogelijk. Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie mbt huurfietsen
 
exclusief:
* overige maaltijden (overdag onderweg)
* toeslag 1-persoonskamer € 100,-
* huur toerfiets € 60,-
* huur E-bike € 95,-
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis € 12,50, e-bike € 17,50
* overnachting in een 2-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan de reis € 32,50 (incl. ontbijt en gratis parkeerplaats)
* overnachting in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan de reis € 55,- (incl. ontbijt en gratis parkeerplaats)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering 
* reserveringskosten
 
 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top