Beierse Woud 7 dagen

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
groepsreizen
vanaf € 499,00
Reis PDF boek nu

Dichte bossen en zonnige dalenVanaf de fiets kunt u pas ťcht genieten van de overweldigende natuur van het Beierse Woud. Dichte bossen en rotspartijen worden afgewisseld met zonnige dalen en heldere meren. Geen wonder dat een deel van dit gebied tot Nationaal Park uitgeroepen is. Ook vinden we er bekende steden als Passau. Aan cultuur en gezellige terrassen is hier ook geen gebrek.

De streek kent vele heuvels dus een klimmetje hier en daar is niet te vermijden. MaarÖ gelukkig zijn daar ook rivieren als de Isar en de Donau, die zorgen voor een rustpuntje en u zonder noemenswaardige stijgingen naar sfeervolle oeverstadjes leiden.

In het uiterste oostelijke puntje van Duitsland, bijna tegen de grens met TsjechiŽ ligt uw vakantieplaats Bischofsmais.

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Bischofsmais per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst vroeg in de avond.
dag 2
Hengersberg-Passau (ca. 55 km/5 uur). Via Hengersberg naar Niederalteich met de benedictijnenabdij St. Mauritius, een pareltje in de barokkunst. Verder naar Passau via Osterhofen, dť plek voor een lunch en een bezoek aan de rijkelijk versierde Asam-basiliek van de kloosterkerk St. Margaretha. Passau, barokstad met verrassende steegjes, straten, pleinen en terrassen ligt aan maar liefst 3 rivieren: de Donau, Ilz en Inn.
dag 3
Miltach - Bogen (ca. 39 of 55 km/3 of 5 uur)
We volgen de Donau-Regen Radweg. Vanuit Miltach fietsen door de natuur van het Beierse Woud richting de machtige Donau. Vanaf de bedevaartkerk op de Bogenberg heeft u een mooi uitzicht over Bogen en de Donau. Nog niet uitgefietst vandaag? Verleng dan deze route met ca. 16 kilometer en fiets langs de Donau naar Deggendorf.

dag 4
Kalteneck-Niederalteich (ca. 46 km/ ca. 4 uur)
Het 55 kilometer lange Donau-Ilz fietspad loopt van rivier de Ilz in Kalteneck, over een voormalig spoortracť, richting de Donau in Niederalteich. Deze voormalige spoorlijn verbond het Beierse Woud met het Boheemse Woud in TsjechiŽ, sinds 2006 rijden er enkel nog fietsers over dit ruim 100 jaar oude traject.

dag 5
Bayerisch Eisenstein-Bischofsmais (ca. 40 km/4 uur)
Een wat pittigere route door het Beierse Woud. Vanuit het haast op de grens met TsjechiŽ gelegen stadje Bayerisch Eistenstein zetten we koers naar Regen. Hier loopt de Nationalpark Radweg, een fietsroute dwars door het Beierse Woud. Er moet wat geklommen en gedaald worden en de paden zijn niet altijd verhard, maar wat is het hier mooi! Heuvels, bossen zover het oog reikt en verscholen meren.
dag 6
Rondrit Bischofsmais (ca. 46 km/5 uur). Een eerste kennismaking met Beieren. Vanuit Bischofsmais fietst u naar Regen, waar u de bekende Regental Radweg oppakt. Even verderop dient zich de volgende prachtige fietsroute aan: de Waldbahnradweg. De route voert u langs een van de mooiste spoorlijnen van Beieren.

dag 7
Bischofsmais-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (afscheidskoffietafel), vertrek ochtend, aankomst eind van de middag.

details

route: soms vlak maar vaker heuvelachtig met af en toe een fikse klim. Per fietsdag wordt gemiddeld†ca.†45 km afgelegd.†

groep: minimaal 20/maximaal 36 reizigers

Hotel zur Alten Post***
ligging: in het centrum van Bischofsmais
faciliteiten: receptie, lift, leeszaal, restaurant, bar, grote wintertuin en wellness (tegen betaling) met solarium, stoombad en saunaís.
kamers: 2-persoonskamers met douche en toilet en tv.
maaltijden: ontbijt en 3-gangen diner of dinerbuffet†in het hotel.†
inclusief:
* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema)- Bischofsmais v.v. per Kras-Comfort Class bus
* meefietsende reisleiding
* 6 overnachtingen in 2-persoonskamer met douche en toilet (halfpension)
* lokale transfers per bus
* uitgebreide fietsroutes
* afscheidskoffietafel
extra:
* meenemen eigen toerfiets of E-Bike is mogelijk.†Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie mbt huurfietsen
exclusief:
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 50,-
* huur toerfiets Ä 60,-
* huur E-bike Ä 95,-
* meenemen eigen fiets Ä 10,-
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis Ä 12,50, e-bike Ä 17,50
* overnachting in een 2-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 32,50 (incl. ontbijt, excl. toeristen belasting Ä 2,10 pp†en excl.†parkeerplaats Ä 10,-)
* overnachting†in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 55,- (incl. ontbijt, excl. toeristen belasting Ä 2,10 pp†en excl.†parkeerplaats Ä 10,-)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top