Single Reis Bulgarije Rhodopen 12 dagen

12 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 1.295,00
Reis PDF boek nu

Wandelen door onbekend Bulgarije

Bulgarije is één van de minder bekende landen van Europa, maat het is er prachtig met bijzonder mooie natuurgebieden en een zeer oude en rijke beschaving. 

 

De hedendaagse Bulgaarse cultuur is een samensmelting van de verschillende bevolkingsgroepen die er leefden of nog leven: de Thraciërs, Romeinen, Grieken, Slaven en Turken. De sporen van deze oude culturen komt u nog in heel het land tegen. Bulgarije heeft tevens een zeer gevarieerd landschap met bergen, laagvlaktes en daarnaast meren en rivieren.

 

Tijdens deze wandelvakantie en cultuurreis in de bergen van de Rhodopen maakt u kennis met de vele facetten van dit prachtige gebied. U wandelt met een kleine groep door de ongerepte natuur, bezoekt historische stadjes, kleine dorpjes, eeuwenoude kloosters en kerkjes.

Het Rhodopigebergte is een lang, groen bergmassief gelegen in het zuidwesten van het land, een oud gebergte met afgeronde toppen. Grote delen zijn met bossen begroeid. De hoogste top is rond de 2000 meter en de gemiddelde hoogte is 800 meter. U vindt hier een grote diversiteit aan planten, waaronder medicinale soorten en kruiden. Ook zijn er vele paddenstoelen en wilde vruchten te vinden. Het Rhodopigebergte is tevens het leefgebied van menig diersoort zoals wilde zwijnen, herten, roofvogels, vleermuizen en wilde balkan-geiten, en zelfs wolven en beren komen hier nog voor!


De Rhodopen zijn onderdeel van het Rewilding Europe project waarbij het doel is om van aangewezen Europese regio’s de natuur naar de oorspronkelijke toestand terug te krijgen.

 

Enkele hoogtepunten tijdens deze cultuur- en wandelvakantie zijn: het bezoek aan de mooie oude stad Plovdiv en de prachtige kloosters van Bachkovo en Rila. Wandelingen langs watervallen, kloven en rivieren. Een bezoek aan de indrukwekkende Yagodina grot; één van de mooiste grotten van Europa. Dwalen door de smalle straatjes van de karakteristieke Rhodopen dorpen: Shiroka Luka en Delchovo. Een verblijf in Melnik, met haar 230 inwoners het kleinste maar meest romantische stadje van Bulgarije en bekend om haar goede wijnen.  

De reis wordt afgesloten met een prachtige wandeling langs de, hoog in de bergen gelegen, 7 Rila-meren en een verblijf in de bruisende stad Sofia met haar vele oudheden, goede restaurantjes en hippe winkeltjes. 

 

 Rodope gebergte

 

 

van dag tot dag

dag 1
AmsterdamĖSofia. Transfer (ca. 150 km) naar het hotel in de mooie oude stad Plovdiv.

dag 2
Plovdiv, rondwandeling door deze prachtige oude stad met kleurrijke huizen uit de 18e en 19e eeuw, Romeinse theater en musea. Plovdiv is in 2019 culturele hoofdstad van Europa.
dag 3
Plovdiv-Bachkovo-Arda (wandeling ca. 15 km/4 uur, 450 m stijgen en dalen). Eerst per bus (185 km) naar het mooi gelegen klooster van Bachkovo, ťťn van de fraaiste en oudste van het land. Verder naar Smolyan waar u een wandeling maakt over de ecotrail: canyon van de watervallen, een mooie route langs de rivier Elena met indrukwekkende rotspartijen en prachtig uitzicht.
dag 4
Arda (wandeling ca. 12 km/4,5 uur, 450 m stijgen en dalen). Mooie wandeling langs de oevers van de Arda rivier, picknicklunch en via een andere route retour. Weer in het dorp teruggekeerd, proeft u van de goede wijn inclusief de lokaal gestookte frambozenbrandewijn. Avondmaaltijd met lekkere specialiteiten uit de streek.
dag 5
Arda-Devin-Buinovo (ca. 10 km/3 uur, 150 m stijgen en dalen). Transfer naar het plaatsje Devin (ca. 130 km), bekend om haar minerale baden, via het mooie dorp Shiroka Luka met smalle geplaveide straatjes en prachtige karakteristieke huizen. In Devin aangekomen, wandelt u langs verschillende watervallen met minerale bronnen. Aan het einde van de wandeling kunnen de liefhebbers heerlijk ontspannen in ťťn van de minerale baden. Verder naar Buinovo.
dag 6
Buinovo-Yagodina-Trigrad-Yagodina. Eerste wandeling: ca. 7 km/2,5 uur, 360 m stijgen en 380 m dalen. Tweede wandeling: ca. 8 km/2 uur, 120 m stijgen en 240 m dalen. Transfer (20 km) naar het dorp Yagodina. Wandeling naar het platform Orlovo Oko (adelaars-oog), vanaf 1563 m hoogte heeft u een prachtig uitzicht hebben op de Rhodopen, het Pirin en Rila gebergte en een deel van Griekenland. Via een andere route terug naar Yagodina.
Na de lunch bezoekt u de "Duivelsgrot", een natuurfenomeen in de kloof van Trigrad met een ondergrondse rivier. Via een uitgehakte tunnel kunt u een enorme grot bezoeken, groot genoeg om plaats te bieden aan de Alexander Nevski kathedraal in Sofia! Met deze plaats zijn legendes van Orpheus verweven. Vanuit Trigrad wandeling terug naar Yagodina.
dag 7
Trigrad-Delchovo, reisafstand 100 km. Wandeling ca. 6 km/2 uur, 320 m stijgen en dalen. Bezoek aan de grot van Yagodina, volgens kenners ťťn van de mooiste grotten van Europa met een veelheid aan stalactieten, stalagmieten, kolommen en andere formaties. Transfer naar het dorp Delchevo gelegen in het indrukwekkende Pirin gebergte. Het dorp heeft een typische architectuur met smalle geplaveide straatjes en mooie oude huizen gebouwd van steen en hout. Het merendeel van de huizen is in de late 19e eeuw gebouwd door lokale ambachtslieden. Inmiddels zijn 27 van deze renaissance-huizen aangemerkt als monument. U wandelt de bergen in en geniet van een prachtig uitzicht over de vlakte die het Piringebergte scheidt van het Rhodopi gebergte.
dag 8
Delchovo-Melnik/Rojen, reisafstand 80 km. Eerste wandeling ca. 7 km/2 uur, 350 m stijgen. Tweede wandeling: ca. 4 km/1,5 uur, 300 m stijgen en 250 m dalen. Transfer naar de regio Melnik/Rojen, wandeling van het dorp Delchevo naar het gebied Popini Laki. Een korte transfer naar Rojen waar u naar het pittoreske klooster van Rojen uit de 13e eeuw wandelt. Een mooie wandelroute leidt u verder langs prachtige zandsteenformaties, de zogenoemde Piramiden van Melnik, naar het stadje Melnik. Bezoek aan het Kordopulov huis, het herbergt een interessant etnografisch museum en tevens de grootste wijnkelder van het stadje waar u kunt proeven van de unieke rode Melnik wijnen.

dag 9
Melnik/Rojen-Rila klooster-Separeva Banya/Panichishte. Transfer naar Rila (210 km). Bezoek aan het grootse en bekendste klooster van Bulgarije: het kleurrijke Rila klooster uit de 10e eeuw. Dit indrukwekkende klooster staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. U maakt een korte wandeling in de omgeving naar de grot van St. Ivan Rilski voordat u verder reist naar Separeva Banya/Panichishte.
dag 10
Separeva Banya/Panichishte-de 7 Rila meren. Transfer ca. 120 km. Wandeling (ca. 10 km/4,5 uur, 500m stijgen en dalen) langs de diepblauwe gletschermeren van Rila (per stoeltjeslift omhoog naar ruim 2000 m hoogte). Hier start de wandeling langs de 7 gletsjermeren van Rila waarvan de hoogste op 2600 m hoogte ligt. Aansluitend transfer naar Sofia.
dag 11
Sofia. In de ochtend maakt u een wandeling langs de bekendste bezienswaardigheden zoals de Alexander Nevski kathedraal, het nationale theater, de Russiche St. Niolai kerk, de Synagoge, etc. In de middag kunt u er zelf op uit trekken om de straatjes met de vele hippe winkeltjes en eettentjes te verkennen, of een uitstapje maken naar het Nationaal Historisch Museum en de prachtige middeleeuwse Boyana kerk met haar kleurrijke frescoīs. In de avond geniet u van een lekkere afscheidsmaaltijd en klinkt u op een mooie reis met vele indrukken!
dag 12
Transfer naar de luchthaven. Sofia-Amsterdam.

details

route:†wandelingen door meestal†bergachtig terrein met hoogteverschillen van ca. 400 meter per dag. Per wandeldag wordt ca. 10-20 km †afgelegd.
groep:†minimaal 8/maximaal 14†reizigers.

accommodatie: tijdens de reis overnacht u†in kleinschalige familiepensions en hotels. De kamers beschikken over een eigen badkamer. De verzorging is op basis van ontbijt en†diner en (picknick)lunch op dag 6.†

inclusief

* Amsterdam-Sofia

*†luchthaventransfers

* 11 overnachtingen in 2-persoonskamer met bad/douche en toilet op basis van logies/ontbijt

* 11 x avondmaaltijd en 1 lunch (dag†6)†

* bagagevervoer

* (brande-)wijnproeverijen in Arda

* yoghurtproeverij in Melnik

* lift naar de "7 gletschermeren van Rila"

* Nederlandstalige reisleiding

* lokale transfers zoals beschreven in het programma

exclusief

* in te checken bagage Ä 26,- per enkele reis

* toeslag 1-persoonskamer Ä 160,-

* overige maaltijden (onderweg in de middag)†

* eventuele†entreegelden

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering†

* reserveringskosten


Reis info algemeen groepsreizen†lees meer†

OVERIGE KENMERKEN

overige kenmerken

boek nu
To Top