Fietsvakantie Drielandentour tussen Maas, Roer en Rijn 8 dagen

8 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 595,00
Reis PDF boek nu

Fietsvakantie door Nederland, België en Duitsland


Deze fietsreis bestond in 2017 25 jaar en blijft ook na 25 jaar een aanrader! Ontdek het ’Groene Hart van West-Europa’ langs een uitgekiende route over fietspaden en binnenweggetjes door Nederlands- en Belgisch Limburg en de Duitse Eifel. Fiets door de schitterende natuur van nationale parken als de Hoge Kempen, de Hoge Venen en de Eifel, bezoek de historische stad Maastricht en het schilderachtige Monschau op uw route door het gebied van de rivieren Maas, Roer en Rijn.

Tijdens dit unieke fietsarrangement door 3 landen overnacht u in uitstekende hotels. Naar keuze zijn normale trackingfietsen of ebikes te huur.

 

 

van dag tot dag

dag 1
Vlodrop, aankomst per eigen vervoer. De auto kunt u gratis parkeren bij het hotel. U wordt verwelkomd met koffie en vlaai. Wellicht heeft u nog tijd voor een ‘trainingsrondje’ naar het gezellige Roermond. Gelegenheid tot gebruik van het zwembad/saunacomplex.
dag 2
Fietstocht Vlodrop-Genk (ca. 73 km/6,5 uur). Route via het Roerdal en het Maasdal naar het Belgische Maaseik. Dit stadje met vele kerken is de geboorteplaats van de vermaarde schilders Jan en Hubert Van Eyck. Over mooie fietspaden gaat het verder door het Nationaal Park Hoge Kempen, met als slogan ’Natuur in al haar glorie’. Overnachting in de winkelstad Genk.
dag 3
Genk-Maastricht (ca. 52 km/5 uur), route met afwisselend natuur en cultuur. Via Bilzen komt u langs het kasteelcomplex ‘Alden Biesen’, een vroegere landcommanderij van de Duitse orde. Daarna gaat het licht ‘op en af’ over rustige landweggetjes. Via het leuke grensdorpje Kanne zet u koers naar Maastricht, stad van het Vrijthof, de Servaaskerk en de Servaasbrug.
dag 4
Maastricht-Eupen (ca.64 km/6 uur). U verlaat Maastricht door het Maasdal, in zuidelijke richting, naar het pittoreske dorp Eijsden. Nadat u de grens met België bent gepasseerd, fietst u door de Voerstreek, een geliefde plek in Vlaanderen. Het hoogste punt op de route ligt ongeveer 300 meter boven N.A.P. Het is dus een beetje klimmen maar u krijgt er prachtige uitzichten voor terug. Het culturele hoogtepunt op deze dag is de abdij van Val Dieu. Uw einddoel is het Belgische (maar Duitstalige) Eupen.
dag 5
Eupen-Monschau (ca. 32 km/3 uur), opnieuw een heuvelachtige route. De afstand is iets korter zodat u ruim de tijd heeft voor stops. Door de schitterende natuur van de Hoge Venen fietst u geleidelijk naar een hoogte van ongeveer 650 meter, daarna gaat de route geleidelijk dalend naar het schilderachtige Duitse plaatsje Monschau (400 m).
dag 6
Monschau-Düren (ca. 61 of 71 km/6 of 7 uur). U start met een route door de mooie Eifel, met hier en daar steile stukjes. U volgt constant de Roer (Rur), over uitstekende en stille fietspaden naar het ‘Flachland’. Op de route naar Düren passeert u gezellige dorpjes. Onderweg kunt u ervoor kiezen een deel van de route per schip te maken met een prachtige tocht over de Rurstausee.
dag 7
Düren-Vlodrop (ca. 72 km/6,5 uur). Voortzetting van de route langs de Roer (Rur) via o.a. de monumentale stad Jülich met een grote citadel. De ‘Dalheimer Mühle’ is een gezellige plek voor een middagpauze.
dag 8
Vlodrop, vertrek per eigen vervoer.

details

route: gedurende de eerste dagen vlak tot licht heuvelachtig. Op dag 4, 5 en 6 door het heuvelachtige terrein van de Ardennen (advies: een fiets met minimaal 21 versnellingen of een ebike).


minimum aantal reizigers: 2.

 

aankomst: elke zondag van 3 mei t/m 20 september. Geen aankomst mogelijk op 23 augustus.

 
accommodatie: uitstekende 3- en 4-sterren hotels. Alle kamers beschikken over bad/douche en toilet. Kijk hier voor de hotellijst (onder voorbehoud van wijzigingen).

inclusief:

* 7 overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels op basis van logies/ontbijt

* welkom met koffie en vlaai

* Nederlandstalige routebeschrijving incl. kaartmateriaal

* bagagevervoer van hotel naar hotel

* gratis parkeerplaats bij het hotel

 

exclusief:

* toeslag halfpension € 230,-

* toeslag 1- persoonskamer € 270,-

* hybride fiets met 24 versnellingen € 105,-

*  E- bike € 160,-
* boottocht Rursee
* Rutgahlbahn 
* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten 

 

Kijk hier voor algemene reisinformatie over de individuele reizen
 

overige kenmerken

boek nu
To Top