Haspengouw 4 dagen

4 dagen
niveau 1
minibus
fietsreizen
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 295,00
Reis PDF boek nu

Haspengouw

 

De glooiende fruittuin van België

 

Haspengouw is in België wereldbekend! Het is het belangrijkste tuinbouwgebied van onze zuiderburen met ook de grootste fruitveiling van het land: in Sint Truiden. Dat betekent extra genieten van de kleurrijke bloesem in de lente…

 

Haspengouw ligt juist boven én onder de taalgrens en deze fietsreis speelt zich daar ónder af: in Wallonië, waar de plaatsnamen franstalig zijn en de mensen frans spreken - maar snel naar het Vlaams blijken te kunnen overschakelen. Haspengouw - in het Frans: Hesbaye - leent zich prima voor een fietsreis over de rustige weggetjes dwars door het zachtglooiende landschap. Er zijn veel weiden, akkers en boomgaarden waardoor u onderweg vaak ver weg kunt kijken.

 

Midden in Haspengouw ligt een heus regionaal natuurpark: Parc Naturel La Burdinale & La Mehaigne.  Het is genoemd naar de twee riviertjes die er door beboste valleienn dwars doorheen stromen. Het dorpje Oteppe ligt midden in het gebied. Het regionale Maison du Tourisme heeft aantrekkelijke fietsroutes samengesteld en ze zijn bovendien goed met bordjes gemarkeerd. Soms volgen ze voormalige spoortracés waarop nog tot het midden van de vorige eeuw lokale treintjes reden, en die zo door de aanleg van geasfalteerde fietspaden een nieuwe functie kregen.

 

Het verblijf is in Château L’Hirondelle, een 19e-eeuwse kasteelhoeve die naast een brasserie en een restaurant comfortabele gastenkamers biedt, uiteraard voorzien van sanitair (toilet/douche). Ontbijt en diner vinden plaats in de authentieke salon of de aangebouwde serre, met een fraai uitzicht over de vallei van de Burdinale en het dorpje Oteppe.

Op de naastgelegen camping L’Hirondelle (100 meter), van dezelfde eigenaar, liggen een buiten- en een binnenzwembad, ook door de kasteelgasten overdag kosteloos te gebruiken. Dat is heerlijk ontspannen na een fietstocht!

van dag tot dag

dag 1
Eindhoven Station NS-Oteppe (ca. 160 km) per minibus (11.00-13.00 uur). Korte informatie over de reis en de route door de reisleider en uitreiking van de fietsen. Inleidende fietstocht (ca. 20 km/1,5-2 uur) naar Ville-en-Hesbaye met een authentieke watermolen, Braives met een kerk met mooie gebrandschilderde ramen en Fallais aan de Mehaigne.
dag 2
Fietstocht (naar keuze ca. 25 km/2,5 uur of ca. 40 km/4 uur) over het fietspad "La Traversine" dat is aangelegd op het voormalige spoortracé Hannut-Huccorgne, een bezoek aan het levendige provinciestadje Hannut met de gezellige Grand Place is mogelijk.
dag 3
Fietstocht (ca. 40 km/4,5 uur) via Huccorgne (evt. via het Château Famelette) en Château Moha naar Wanze en terug via het authentieke Lavoir met de hooggelegen kerk.
dag 4
Afsluitende fietstocht (ca. 20 km/2 uur) naar de omgeving van Burdinne waar o.a. de grote boerderij Ferme de la Grosse Tour te bezoeken is. Oteppe-Eindhoven Station NS per minibus (15.00-17.00 uur).

details

route: lichtglooiend, met kleine hoogteverschillen. Per fietsdag wordt ca. 20-40 km afgelegd.

 

groep: minimaal 6/maximaal 12 reizigers.

 

Château L’Hirondelle (“De Zwaluw”)

 

19e eeuwse grote herenboerderij in kasteelstijl, hier en daar nog authentiek, tegenwoordig een moderne recreatieonderneming.

 

kamers: ruime 1- en 2-persoons gastenkamers met eigen douche/toilet.

 

ligging: in het midden van Haspengouw, in het Parc Naturel La Burdinale & La Mehaigne, juist buiten het dorpje Oteppe, naast de camping L’Hirondelle.

 

faciliteiten: binnen- en buitenzwembad op camping L’Hirondelle (ernaast) vrij te gebruiken (buitenzwembad uitsluitend geopend in de zomermaanden). Brasserie, restaurant (salon of serre).

 

maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (uitgeserveerd) inbegrepen; versnaperingen voor overdag zijn onderweg verkrijgbaar bij lokale horeca en winkels. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

 

inclusief

* Eindhoven Station NS- Oteppe v.v. per minibus

* verblijf in 1- of 2-persoonskamer (douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt en avondmaaltijd)

* meefietsende Aktiva-reisleider

* Aktiva/Batavus hybride fiets met 24 versnellingen

 

exclusief

* eten en drinken overdag onderweg

* toeslag 1-persoonskamer € 60,-

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering

* reserveringskosten

 
 
 

overige kenmerken

boek nu
To Top